könyv fesztivalok.info

helyszín

Budapest, Millenáris Park
Budapest, Millenáris Park

dátum

2023. 09. 28. - 2023. 10. 01.
Lejárt!

BUDAPESTI NEMZETKÖZI KÖNYVFESZTIVÁL

2023. szeptember 28. – október 1., Budapest (Millenáris Park)

A négynapos rendezvénysorozat 140 kiállítóval, több mint 40 külföldi szerzővel vár a Millenáris Parkban, ahol idén is sok új kiadvánnyal találkozhatsz, valamint számos programon vehetsz részt: kulturális programok sokaságát kínálja: író-olvasó találkozók, felolvasások, dedikálások, irodalmi estek, könyvpremierek, kerekasztal-beszélgetések, kiállítások várnak a rendezvény négy napja alatt, amelynek minden programja ingyenes.

A fesztivál a nemzetközi könyves világ jegyzett eseménye, a térség meghatározó szakmai és kulturális fóruma, ahol hagyományosan vendégül látják a hazai és a világ legrangosabb íróit, költőit. Az eseményen évről évre díszvendégként mutatkozik be egy-egy ország, régió kultúrája, irodalma, könyvkiadása.

Idén 28. alkalommal rendezi meg a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése a könyvfesztivált, amelynek fókuszában idén a holland irodalom áll, a fesztivál díszvendége pedig a népszerű amerikai sci-fi író, John Scalzi lesz.

A fesztiválon a világirodalom és a hazai szellemi élet kiemelkedő képviselőivel találkozhatsz: több száz alkotó, hazai és határon túli magyar író, tudós, művész részvételével kulturális programok sokaságát kínálják: író-olvasó találkozók, felolvasások, dedikálások, irodalmi estek, könyvpremierek, művészkönyv-bemutatók, kerekasztal-beszélgetések, koncertek, színházi bemutatók, kiállítások, filmvetítések várnak a fesztivál ideje alatt.

A gyermekeknek kialakított külön szekcióban – Gyerek(b)irodalom – pedig a gyermekkönyvek népszerűsítése mellett színes programokkal is készülnek a szervezők.
A Könyvfesztivál keretében szeptember 29-én, pénteken kerül sor az Európai Írótalálkozóra az Európa Pontban. Az egész napos eseményen kerekasztal-beszélgetésekkel várnak, amelyen angol-magyar szinkrontolmácsolással követheted a különböző tematikájú eseményeket.
2023-ban folytatódik a PesText és a Könyvfesztivál együttműködése: a PesText őszi Irodalmi és Kulturális Fesztiváljára érkező írókkal a Könyvfesztiválra látogatók is találkozhatnak.

A fesztivál részletes programját itt találod: https://bookfestival.hu/programfuzet

És persze a könyvfesztivál a nagyközönség számára egy nyitott vásár, ahol a pavilonok között kedvedre válogathatsz a kötetek és a több száz újdonság közül.

További információ: https://bookfestival.hu, https://www.facebook.com/budapestinemzetkozikonyvfesztival

Nyitókép képforrás: pixabay.com