gitárművészek

helyszín

Budapest, Zeneakadémia

dátum

2022. 11. 04. - 06.
Lejárt!

BUDAPESTI NEMZETKÖZI GITÁRFESZTIVÁL

2022. november 4–6., Budapest (Zeneakadémia)

Grammy-díjas művész, világhírű gitárduó és a szólista, napközben nyilvános mesterkurzusok, este pedig koncertek várnak a klasszikus gitárzene világának egyik legrangosabb nemzetközi eseményén november 4–6. között Budapesten.

A gitár színei

Idén is színes lesz az idei Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál programja, mely ismét a gitárzene nagyjait hozza el Budapestre. A programsorozat idén A gitár színei mottót kapta.

A Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivált Eötvös József Liszt-díjas gitárművész, a Zeneakadémia tanszékvezető tanára hívta életre ezelőtt nyolc évvel. A programsorozat bemutatja a hangszer és irodalmának sokoldalúságát és kiemelkedő nemzetközi és hazai művészeit, a gitárzene legnagyobbjait csábítva Budapestre évről-évre.

Az egyik hazai közönségkedvenc, a Grammy-díjas David Russell brit gitárművész, a londoni királyi Zeneakadémia tanára érkezik a fesztiválra, ad szólókoncertet és tart mesterkurzust.
Megismerheted a szintén nemzetközi hírű horvát születésű Zoran Dukic különösen érzékeny és színes
gitárjátékát, akinek egyébként saját kulcsa volt a kölni zeneakadémiához.
A Montenegrin Gitárduó koncertje a gitárt, mint kamarahangszert helyezi fókuszba maradandó zenei élményekkel ajándékozva meg közönségét Bach és Piazzolla műveiből álló műsorával.

Mindhárom művész tart nyilvános mesterkurzust délelőttönként és délután, amelyeket a „laikus” érdeklődők is követhetnek, este pedig koncertekre várnak a Zeneakadémiára.
Koncertek: Montenegrin Gitárduó (november 4., Solti-terem) ● Zoran Dukic (november 5., Solti-terem) ● David Russell (november 6., Nagyterem)

A részletes programról és a jegyekről itt tudsz tájékozódni: https://budapestguitar.com

További információ: https://www.facebook.com/BudapestiGitarfesztival, https://budapestguitar.com

Nyitókép képforrás: Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál – press