színésznő

helyszín

Budapest, több helyszínen
Budapest, több helyszínen

dátum

2024. 03. 22. - 2024. 05. 12.
Lejárt!

BUDAPEST FOTÓFESZTIVÁL

2024. március 22. – május 12., Budapest (több helyszínen)

A Budapest Fotófesztivál nyolcadik alkalommal hat héten keresztül ünnepeli a fotográfiát rendezvénysorozatával, amely a Műcsarnokban látható Női fókusz című kiállítással indul. A tárlat öt fotográfusnő – Eve Arnold, Inge Morath, Nanna Heitmann, Susan Meiselas és Marilyn Silverstone – csodálatos munkáiból válogat.

Az évente megrendezett fesztivál a kortárs magyar és nemzetközi fotográfiai legjavából ad ízelítőt. A rendezvénysorozatot nyitott programok, workshopok, múzeumpedagógiai események, fotóművészeti szakmai programok színesítik.

A nyitókiállítás: Női fókusz

A Női fókusz című kiállításon öt fotográfusnő, Eve Arnold, Inge Morath, Nanna Heitmann, Susan Meiselas és Marilyn Silverstone csodálatos munkáit láthatod.

A Magnum Photos válogatásának öt női fényképésze, az ügynökség szellemiségéhez híven, a humanista fotográfia emblematikus képviselői, de a különleges szelekcióban, amely a háború utáni időszaktól napjainkig készült felvételekből áll, a humanista fotográfia mellett az ikonikussá vált magazinfotókat, sztárportrékat is felvonultatja.
A három, már lezárult életműben – Eve Arnold, Inge Morath, Marilyn Silverstone –, valamint két másik generációhoz tartozó alkotó – Susan Meiselas, Nanna Heitmann – munkásságában egyaránt kiemelt jelentőséget kapnak a hírnév, a hatalom, a vallás, a hagyomány, a kisebbségi lét és a jogfosztottság problémakörei. Elkötelezett alkotókként – a portré műfajában éppúgy, mint a társadalomábrázoló dokumentarista sorozatokban – női érzékenységgel, empátiával és helyzetértelmező tudatossággal közelítenek témáikhoz.
További információ a kiállításról:
https://fb.me/e/bECvR4GBA, https://www.budapestphotofestival.hu/noifokusz

A fesztiválhoz kapcsolódó további kiállításokat, programokat itt találod: https://www.budapestphotofestival.hu

További információ: https://www.budapestphotofestival.hu, https://www.facebook.com/BudapestPhotoFestival

Nyitókép: USA. Los Angeles. Marilyn Monroe, studio sessions. 1960., fotó: Eve Arnold (Magnum Photos)
képforrás: Budapest Fotófesztivál