plakát

helyszín

Budapest, Bálna Budapest
kategória

dátum

2023. 09. 21. - 24.
Lejárt!

BUDAPEST CONTEMPORARY

Kortárs Képzőművészeti Vásár

2023. szeptember 21–24., Budapest (Budapest Bálna)

Vadonatúj kortárs művészeti vásár mutatkozik be szeptember 21–24. között a Bálnában, amelyen közel harminc, nemzetközi szinten is jegyzett hazai galéria állít ki.

A Budapest Contemporary Kortárs Képzőművészeti Vásárt első alkalommal rendezik meg a Bálnában azzal a céllal, hogy idővel a nemzetközi piac meghatározó szereplőjévé váljon és átfogó képet adjon a magyar progresszív kortárs alkotói közösségről. A rendezvény magas szakmai színvonaláról négytagú bizottság gondoskodik, amely elbírálta a galériák jelentkezését is. A művészeti seregszemlén a szervezők vendégül látják a debreceni MODEM-et, amely fiatal ösztöndíjas alkotókat mutat be. 

Programajánló

Kiállító galériák
Az új Budapest Contemporary Kortárs Képzőművészeti Vásáron szeptember 21-24. között az összes – közel harminc –, nemzetközi szinten is jegyzett magyar galériát megtalálod. A kurátorok egytől-egyig külföldi szaktekintélyek, akik sokat tehetnek a magyar kortárs szcéna felemelkedéséért.

Kizárólag olyan galériákkal és alkotásokkal találkozhatsz szeptember 21–24. között, amelyek saját művészeket képviselnek és rendszeresen tartanak kortárs időszaki kiállításokat. Ezek a galériák az elmúlt 10 évben közel 100 nemzetközi vásáron vettek részt, bizonyítottak idehaza és külföldön is.

Kiállító galériák: ACB Galéria, Ancora Galéria, Deák Erika Galéria, East of Eden Galéria, Einspach Fine Art, Faur Zsófi Galéria, Három Hét Galéria, Heart and Cherry Galéria, Horizont, Inda Galéria, Kalman Maklary Fine Arts, Kisterem Galéria, Knoll Galéria, NACO Galéria, Missionart Galéria, Molnár Ani Galéria, Neon Galéria, Resident Art, Szikra Galéria, The Space Galéria, TOBE Gallery & TOBE Project, Várfok Galéria, VILTIN Galéria, Vintage Galéria, Zsdrál Art

A Budapest Contemporary a galériákra koncentrál, gyűjtők és aukciósházak ezen a rendezvényen nem szerepelnek.

Bemutatkozik a MODEM
A szervezők minden évben felajánlják egy hazai múzeum vagy közgyűjtemény számára az ingyenes megjelenési lehetőséget: első alkalommal a debreceni MODEM válogatását ismerheted meg, ezzel is bekapcsolva a kelet-magyarországi régiót a kortárs magyar művészeti vérkeringésbe. A standnál a MODEM-díj négy pályakezdő nyertesének – Bíró Dávid, Dobokay Máté, Koltay Dorottya Szonja és Schuller Judit Flóra – munkáit mutatják be.

Jótékonysági online aukció
A Budapest Contemporary Kortárs Képzőművészeti Vásár kiegészül egy jótékonysági online aukcióval is, amelynek tárgyait a kiállító galériák ajánlják fel. Az Axioart felületén lehet majd licitálni az árverésre, a befolyt összeget pedig az autizmussal élők támogatását célul kitűző Autistic Art Alapítvány számára ajánlják fel a szervezők.

További információ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100093051745172

Nyitókép képforrás: Budapest Contemporary Kortárs Képzőművészeti Vásár