Budavári Palota fesztivalok.info

helyszín

Budapest, Budavári Palota
Budapest, Budavári Palota

dátum

2023. 09. 07. - 10.
Lejárt!

BUDAPEST BORFESZTIVÁL

2023. szeptember 7–10., Budapest (Budavári Palota)

A rangos rendezvény, mely nemcsak az ország, de Európa egyik kedvenc fesztiválja is, ismét lenyűgöző helyszínen, s a legzamatosabb borokkal és pezsgőkkel vár, hogy borral a kézben, jó hangulattal búcsúztathasd a nyarat.

Az ősz első hétvégéjén hazánk egyik legkedveltebb borfesztiválján vehetsz részt, amely egyben a legnívósabb boros seregszemle is. A Budavári Palota lélegzetelállító és elegáns díszletei között évről évre a borrajongók népes tábora mellett a borvilág krémje, valamint az üzleti-társadalmi elit is megjelenik. A világviszonylatban is különlegesnek számító esemény 2023-ban is több száz kiállítóval, a legjobb borokkal, különleges gasztronómiai fogásokkal és izgalmas programokkal vár.

A fesztivál először 1991-ben nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt a Vörösmarty téren, az akkor még csak néhány száz kíváncsiskodó fővárosi előtt. Hazánk ikonikus borfesztiválján a folyamatos fejlődésnek, a hazai borkultúra kialakulásának köszönhetően évente negyven-ötvenezren élik át először vagy sokadjára annak különös, felejthetetlen hangulatát.

Programajánló

Latin-Amerika borvidékei új magaslatokba emelték a borkészítést
Az idei fesztiválon Dél-Amerika lesz a díszvendég: négy országUruguay, Argentína, Chile és Brazíliaterületéről mintegy 12 borászat tételeit ismerheted meg a díszvendég standjainál. 

Kortyolj a Borfesztivál tudáscseppjeiből!
A borász kiállítókkal folytatott érdekes beszélgetéseken kívül számos lehetőséged nyílik arra, hogy borkedvelőként is elmélyítsd tudásodat: megismerhetsz kevésbé ismert, de sikeres borászatokat, megkóstolhatsz a VinAgora standjánál (68-as számú stand) egy versenyre nevezett hazai vagy külföldi bort, egy helyen találkozhatsz a csúcsborokkal, s olyan borokkal találkozhatsz, amelyek a rendezvény hetében debütálnak a piacon.

VinAgora & Kóstolom Interaktív Bortér – Borok, játékok, kikapcsolódás
Az interaktív sátorban játékos környezetben próbálhatod ki magad, mint borértő. Látogass el ide, és menj végig a kvízkérdéseken!

VinAgora Felfedezettek: gyöngyszemek a Borfesztiválon
Közép-Európa bor iránytűje – így hangzik a VinAgora Nemzetközi Borverseny, Magyarország legnagyobb presztízsű boros megmérettetésének szlogenje. Az Oroszlános udvar központi helyén található VinAgora Felfedezettek standnál ritka kincsekre bukkanhatsz, ahol a „kincs” státuszt a borverseny szigorú szakmaisága szavatolja.

VinAgora & Kóstolom Interaktív Bortér – az ajándék garantált
Tudod mi az akolófa? És a hébér? Meg tudod mondani egy kortyból, hogy milyen fajta bor van a poharadban? Esetleg kívülről fújod Magyarország borvidékeit? Teszteld a tudásod, és kérd a meglepetés ajándékod! A Csikós udvaron található interaktív sátorban játékos környezetben próbálhatod ki magad, mint borértő. Figyelj, szagolj, ízlelj, vesd be az összes érzékszerved, gyűjtsd a pontokat, és derítsd ki, hogy a „kezdő borkóstoló”, a „haladó borfogyasztó” vagy a „vérbeli borrajongó” kategóriába tartozol-e!

SPAR Borplacc, ahol mindig történik valami
A SPAR Magyarország 2007-ben lett a Budapest Borfesztivál fő támogatója. Eexkluzív italválasztékát megéri felfedezni a Budapesti Borfesztiválon, hiszen a különleges, válogatott magyar borok mellett, kihagyhatatlan akciókkal is várnak a SPAR Borplaccon: minden harmadik elfogyasztott ital után, a negyedikre a vendégük vagy!

Michelin-csillagos élmények – debütál a Sunday Brunch
Ízlelj egyedülálló ételkülönlegességeket egy pohár Champagne társaságában és próbálj ki izgalmas bor-étel párosításokat csodás dunai panorámával és élő jazz-zenével a háttérben!

A Budavári Palota egyik legszebb részén, a Habsburg-kapuval határos Halászó Gyerekek Teraszon kap ismét helyet az öt kivételes éttermet felvonultató Chef Market Gourmet Udvar. A YAMA Étterem és a Felix Kitchen & Bar a tavalyi sikeres bemutatkozás után most ismét itt lesz, míg a Michelin-csillagos 42 Restaurant, a Pavillon de Paris és a Bombay idén először érkezik a Borfesztiválra.

A fesztiválon idén debütál a Sunday Brunch. Pazar ételek, kiváló borválasztékok és Michelin-csillagos élmények várnak.

Pohártartó szütyő, és amit tudni kell róla
A Borfesztivál idén változtat egy régi szokásán: a pénztárakhoz érkezve a poharad mellé nem automatikusan kapod meg a már jól ismert, elegáns, nyakba akasztható pohártartó szütyőt, hanem azt a fenntarthatóság jegyében csak azokhoz kerül, akik tényleg szeretnének maguknak. Ha valóban szeretnéd, a Máltai Manufaktúra standjánál elkérheted.

Helyszín: Budavári Palota teraszai
Nyitva tartás: Szeptember 7-én 14–24 óráig ● Szeptember 8-án 14–01óráig ● Szeptember 9-én 14–01 óráig ● Szeptember 10-én 14–22 óráig (Sunday Brunch 11–14 óráig)

További részleteket a fesztivál folyamatosan frissülő honlapján találsz.

Látogass el a fesztiválra a barátokkal, családdal,
és koccintsatok együtt a Budapesti Borfesztiválon!

További információ: https://aborfesztival.hu/hu, https://www.facebook.com/aborfesztival

Nyitókép: Budavári Palota, képforrás: Budapest Borfesztivál – Facebook