utcaszínház fesztivalok.info

dátum

2024. 06. 28. - 2024. 07. 30.
Folyamatban...

BONDORÓ FESZTIVÁL

2024. június 28–30., Balatonalmádi (Öreg-park)

Kóstolj bele a fergeteges fesztiváli forgatag hangulatába! Balaton-part, cirkusz, zene, utcaszínház, önfeledt vidámság és végtelen bolondság vár Balatonalmádiban. Idén is jönnek a gólyalábasok, a masírbandák,  a cirkuszi és újcirkuszi attrakciók, óriásbábok, de lesznek tűzszínházi előadások, koncertek, utcazene és még sok-sok meglepetés

Nagy újdonságokkal és minden eddiginél színesebb programmal jön a 6. Bondoró. Nemzetközi utcaszínházi attrakciók sokasága, nagykoncertek, egy páratlan helyszín, és nem utolsó sorban garantált jókedv és a felejthetetlen pillanatok várnak a fesztiválon. A fesztivál híres arról, hogy a művészeti ágak közül minél többet igyekszik bemutatni, így idén is műfaji kavalkádra számíthatsz.

képforrás: Bondoró Fesztivál – web

Programajánló

A fesztivál programjainak nagy részét bábelőadások, gólyalábasok attrakciói, cirkuszi és újcirkuszi produkciók, utcaszínházi előadások teszik ki. Visszatérő fellépőként érkezik a Balaton partjára a Kajárpéci Vízirevű, ahogy a Langaléta Garabonciások is. A gólyalábas attrakciók sorát bővíti a TeátRum Trapptop társulata is, akiktől teljesen új produkciót láthatsz.

Jól ismert mesék és történetek is megelevenednek az Öregpark árnyai között: új köntösbe bújik Boka Gábor Színháza által a János Vitéz, Majoros Ági Bábszínháza a Piroska és a farkas című mesét dolgozza fel, a Kámfor Bábszínház pedig legújabb előadását, a Kacor királyt hozza el a fesztiválra.
Érkezik a KL Színház új előadása, a Patkó Bandi legendája, itt lesz a Bab Társulat és a Kövér Béla Bábszínház művészei is. Az aprócska bábok képviseletében a Mikropódium STOP, Állj meg és nézz! című előadását láthatod.

A Culture Management Academy és a EUNIC Global támogatásában Temesvár 2023 Európa Kulturális Fővárosa és Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa együttműködésében megvalósuló mine.yours.ours. projekt is érkezik a Bondoróra. A Temesvári Cristina Baldau (RO)  számos interjút készített a két EKF város kulturális szervezőivel, amelyekben a kulturális munka során leggyakrabban felmerülő érzéseket kutatta. Az interjúkból készített kutatás szolgált a produkció alapjául, melyet a Psycle of Movement Imagination társulat alakított egy kortárs táncos, akrobatikus előadássá. A performansz a Bondoró Fesztiválon debütál.

Ha a cirkusz szerelmese vagy, a Firebirds csapata Freak Fusion Cabaret című előadásukkal kápráztat majd el, de itt lesz a Színház- és Filmművészeti Egyetem harmadéves bábszínész osztálya is, akik Fabók Mariann által rendezett vizsgájukat, az Erzsóka című előadásukat mutatják be.

A Bondoró Porond különlegessége a megunhatatlan balatoni háttér, ami az esti tűzshow-k során tündökölhet teljes pompájában. Péntek este a Kreatív Kráter Kör Hajnalcsillag című előadása ejti majd ámulatba, szombaton pedig az  Aserdus Tűzzsonglőr Produkció tűztáncosai változtatják a porondot fényben úszó helyszínné.

Koncertek terén is igen sokszínű a felhozatal: játszik a Zuboly, a Felevad Duó (vagyis Müller Péter Sziámi és Kirschner Péter formáció), a Weinkillers zenekar, a Crazy Daisy Jug Band, Kézdy Luca, Szalai Anna és Dorozsmai Gergő, vagy Hegyi Dóra és Novai Gábor formációja is. Szombaton este a Cseknekedkislány ad egy igazán felszabadult koncertet. Zenél még a DJ Gadjo, Móser Ádám és színpadra lép a Kiss Tibi (Quimby) és Vastag Gábor (A Kutya Vacsorája) által alapított Aranyakkord is.
A legkisebb zenerajongók sem maradnak programok: Danny Bain és Ágoston Béla Mesekoncertje, valamint a HolddalaNap Zenekar Piripirí című  előadása biztosan a kedvencük lesz.
A 6. Bondoró Fesztivál programjainak sorát a Bondoró Színpadon stílusosan az Aurevoir. zenekar zárja majd, egy igazi önfeledten táncolós koncerttel.

A Bondoró Fesztiválra a világ számos pontjáról érkeznek fellépők: így például Ausztriából, Spanyolországból, Szlovéniából vagy épp Olaszországból, de itt lesz a közönségkedvenc Papito argentin művész is.

Az előadások mellett bármikor belecsöppenhetsz egy meglepetésszerű gólyalábas felvonulásba, sétáló látványosságokba és egyéb váratlan attrakciókkal is. A legnagyobb kavalkád idén is a Sétányon jelenik meg, itt a nap bármely időpontjában megjelenhetnek fellépők.

Az Öregpark egyéb pontjain is izgalmas programok várnak: többek között kézműveskedés, interaktív játékok, ahogy számos kiállítás, illetve designer vásár is színesíti majd a programok sorát.

A Bondoró Fesztivál hagyományosan az Ünnepélyes Nyitófelvonulással nyitja meg kapuit, ahol debütál a fesztivál kabalája, a Bondoró Főnix is, melyet minden évben más kiváló művész készít el a fesztivál számára. A Főnix a felvonuló tömeggel közösen körberepüli a fesztivál területét és a háromnapos rendezvény során többször is felbukkan a sétányon és a közönség között.

A vasárnapi programokat a Parádés Zárófelvonulás zárja: a Főnix még egyszer, utoljára felröppen, majd a felvonulás után elfoglalja helyét a Bondoró Porondon és egy felejthetetlen tűzszínházi attrakció közben lángra lobban, ezzel búcsúzva az idei fesztiváltól. A Főnix utolsó tűzszínházi produkciójában közreműködik a Firebirds csapata.

Az esemény teljes programját itt találod: https://bondoro.hu/programok

képforrás: Bondoró Fesztivál – web

A Bondoró színes és vidám kavalkád, önfeledt és megismételhetetlen, műfaji sokszínűség, nemzetközi utcaszínház – varázslatos világ. Ne maradj le róla!

További információ: https://bondoro.hu, https://www.facebook.com/bondorofesztival

Nyitókép képforrás: Bondoró Fesztivál – web