Boldog békeidők

helyszín

Hévíz, több helyszínen

dátum

2022. 04. 30. - 2022. 05. 01.
Lejárt!

BOLDOG BÉKEIDŐK HÉVÍZE

2022. április 30. – május 1., Hévíz (több helyszínen)

Könnyed kikapcsolódást ígér a 10. alkalommal megrendezésre kerülő Boldog Békeidők Hévíze elnevezésű kétnapos program, amelynek keretén belül visszaidézik az 1860-as és 1930-as évek közötti időszakot.  A város utcáit belengi a boldog békeidők hangulata, melyet a sétáló utcáról induló jelmezes felvonulás nyit majd meg.

Ilyenkor a város apraja-nagyja korhű ruhákat ölt, a kalapos hölgyek és frakkos úriemberek mellett minden jelmezbe öltözött polgárt zenészek és táncosok kísérnek a parkon keresztül egészen a Tófürdőig. A jelmezes felvonulás szombaton 15 órakor indul a Városháza előtti térről, s halad a Festetics tér és a Moll Károly tér felé. A felvonulással párhuzamosan retro hintó és autók járják a Petőfi és Rákóczi utcát. Láthatod a felvonulók vidám bemutatóját, valamint koncertet ad a Happy Dixieland Band és a Mystery Gang. Lesznek kézműves árusok, válogathatsz gasztrostandok kínálatából, valamint emlékezetes fotókat készíthetsz a belvárosban elhelyezett fotópontokon.
Vasárnap ünnepi szentmisét tartanak a Szentlélek templomban, ezt követően pedig városi ünnepségre kerül sor a Városháza téren.

Egy kis ízelítő a rendezvény hangulatából:

További információ: https://www.heviz.hu/hu/programok/programok/boldog-bekeidok-hevize

Nyitókép képforrás: Hévíz – web