helyszín

Balatonboglár, Platán Strand
Balatonboglár, Platán Strand

dátum

2022. 08. 18. - 21.
Lejárt!

BOGLÁRI SZÜRETI FESZTIVÁL

2022. augusztus 18–21., Balatonboglár (Platán Strand)

A 45. Boglári Szüreti Fesztivál a balatonboglári Platán Strandon vár 4 napon keresztül, ahol a koncertek, a borsétány vagy a tűzijáték nyújt majd felejthetetlen fesztiválhangulatot. A Megkóstolhatod az ország 22 borvidékéről érkező pincészetek kiváló borait, élvezheted a zenés strandolást, a fantasztikus programokat, a kisebbek pedig a Gyermeksziget meglepetéseit!

Bor ● Buli ● Balaton – ez a Boglári Szüreti Fesztivál!

Programajánló 16 óráig

BOGLÁRI GYERMEKFESZTIVÁL
A közel 50 éves zenei, kulturális és családi fesztivál ideje alatt ingyenes és karitatív célú BBB Gyermekfesztivál lesz, amelyen a gyermekek szórakozhatnak délelőtt 10-től 16 óráig a Platán-strandon.

Többek között a gyerekek szimultánozhatnak a kétszeres olimpia bajnok Mádl Ildikó sakkozóval Mádl, valamint találkozhatnak a háromszoros Jiu Jitsu világbajnokunkkal, Tőrös Tamarával is.
A gyermekfesztivál önálló Diego-színpadán számos előadó, énekes, Dj szórakoztat majd négy napon, illetve a gyerkőcök kézműves foglalkozáson is részt vehetnek.

A gyerekek és felnőttek több korosztályban elindulhatnak a Boglári Sakk-Party-n vagy a Miss Little World Hungary Gyermekszépségversenyen, emellett különleges előadásokat hallgathatnak meg strandolás közben akár a törölközőről.

A gyermekfesztivál az SOS Gyermekfalvak Alapítvány számára igyekszik segítséget nyújtani, és élményt szerezni sok száz olyan szülő nélkül felnövő gyermeknek, akik talán most jutnak el első alkalommal a Balatonra.

Érdemes kihasználni, hogy nyáron a gyerekek Kajla Útlevéllel költségmentesen tömeg közlekedhetnek vonaton, buszon és hajón is, ráadásul a felnőtt kísérők is kedvezményesen utazhatnak.

Programok 16 óra után

BORSÉTÁNY, KONCERTEK
Délután 4 óra után beindulnak a koncertek. Az Oxygen Music nagyszínpada mellett a Bor-színpad, a Buli-színpad és a Platán-színpad is rengeteg fellépővel, kiváló zenekarokkal kecsegtet. A fesztivál négy napja alatt többek között fellép a Zorall, a Charlie Band, a Budapest Bár, az Apostol, az Edda Művek, a The Biebers, a Swing a la Django, a Belga, a Bagossy Brothers Company, a Pokolgép, de itt lesz még Lotfi Begi, Horváth Tamás, Tóth Andi, Metzker Viktória és Fenyő Miklós is.

Az anyukák nevezhetnek az Anyák Szépe Versenyén, a sportosabbak pedig a Miss Bikini Testszépségversenyen, ahol szintén nincsen korhatár.

Idén is végigsétálhatsz a közkedvelt kézműves vásáron, ami elmaradhatatlan Balatonbogláron a gasztronómiai fesztivál Platán téri bejáratánál.

Ha Boglár, akkor az Országos Borfesztivál sem maradhat el a koncertek mellett! Ha kulináris borélményekre vágysz, itt szinte hazánk összes borvidékének zászlós és a tájegységekre jellemző borait megkóstolhatod. Többek között a következő pincészetek, borászatok ízletes nedűit: Agárdi Pálinkafőzde ● Epermester Pincészet ● Kányaváry Borbirtok ● Kunvin Kft ● Medvebor Pince ● PSENYECZKY- Családi Gyümölcsbor Manufaktúra ● Prosecco Please – Valdobbiadene D.O.C.G. ● Rádpuszta Szőlőbirtok ● Réti-Farkas Családi Borászat ● Takács Pince ● Vylyan Pincészet

A méltán híres boglári Óriás tűzijátékban augusztus 18-án, csütörtök este (22 óra) gyönyörködhetsz majd a Balaton partján.

A fesztivál részletes programját, valamint a fellépőket itt találod: https://www.borbulibalaton.hu

A Platán Strand és fesztivál egész területe ingyenesen látogatható mindennap délután 16 óráig, csak az esti programok jegykötelesek 12 év felett!

Kalandra fel! BBB! BorBuliBalaton!

További információ: http://www.boglarfeszt.hu http://facebook.com/boglarfeszt

Nyitókép képforrás: Boglári Szüreti Fesztivál – web