mesefesztivál plakát

helyszín

Vecsés, több helyszínen

dátum

2022. 07. 08. - 10.
Lejárt!

BÁLINT ÁGNES MESEFESZTIVÁL

2022. július 8–10., Vecsés (Bálint Ágnes Központ előtti Fő tér, Szent István tér, Bálint Ágnes Emlékház)

A teljes hétvégét felölelő eseménysorozat az elmúlt 10 év mesefesztiváljait ötvözi névadója, Bálint Ágnes születésének 100. évfordulójával.

Az idei fesztiválra – amely a Bálint Ágnes 100 – A mese örök elnevezésű programsorozat egyik kiemelt állomása is egyben – a báb- és gyermekszínházi előadások bemutatására olyan hazánkban működő, nagy hagyománnyal bíró kő-bábszínházakat kértek fel, akik repertoárjuk legjobb előadásait hozzák el Vecsésre. A minőségi programok mellett látványos és különleges meglepetés játékokkal is készülnek, s természetesen nem marad el aretro kisbusz és a kisvonat sem, mely a Bálint Ágnes Kulturális Központ és a Bálint Ágnes Emlékház között közlekedik majd.

Programajánló

Nemcsak tematikájában, de szereplőiben is megelevenedik az elmúlt 10 év. Újra a mesefesztiválon köszöntheted majd a jól ismert mesehősöket: a három kismalacot, farkas komát, Kukorit és Kotkodát, az óriást, a hétfejű sárkányt, a buboréktündért, porcicát, a cirkuszi társulatot, de természetesen Mazsola és Bákk Manó sem maradhatnak ki a sorból.
A színházi előadások mellett július 9-én és 10-én látható lesz egy bábkiállítás, lesz játéktér és játszóház, vásári forgatag BÁKK óriásjelmezekkel, kisvonatozás, cirkuszi játszóház artistákkal, óriás társasjáték, mászófal, gólyalábasok… és még sorolhatnánk. A bábelőadások és a mesés produkciók mellett koncertet ad a Buborék (július 9., 18 óra), valamint az Apacuka (július 10., 18 óra),

A mesefesztivál részletes programját itt találod:
https://kulturba.hu/programok/csaladi/x-balint-agnes-mesefesztival

További információ: http://kulturba.hu,  https://www.facebook.com/balintagnesmesefesztival

Nyitókép képforrás: Bálint Ágnes Mesefesztivál – Facebook