plakát

helyszín

Balatonfüred, Tagore sétány

dátum

2023. 05. 26. - 29.
Lejárt!

BALATONI HAL- ÉS BORÜNNEP

2023. május 26–29., Balatonfüred (Tagore sétány)

A nyárnyitó gasztro-kulturális rendezvénysorozaton négy napon keresztül borbemutatók, borvásár és balatoni halak kóstolója vár a parton. A borbemutatókhoz és borkóstolókhoz remek koncertek, gyermekprogramok és számos más rendezvény is kapcsolódik.

A rendezvény felhívja a figyelmet a balatoni halakra, a helyi és országos borosgazdákra, a vendéglátókra. Füred a reformkorban a magyar progresszív értelmiség gyülekezőhelye volt, s ez az esemény is ilyen alkalom. A kezdeményezés mára igaz ünneppé alakult, ahol kellemes környezetben, a helyi ízek kóstolásával érezheted jól magad.

Programajánló

A pünkösdi hétvégén a Tagore sétányon a Balatonfüred-Csopaki Borvidék borászatai települnek ki, akik kiváló boraikat kínálják. Mellé a borokhoz illő sajtokat, valamint balatoni halételeket kóstolhatsz.

A rendezvény sorában gyermekelőadásokat és foglalkoztató programokat, játszóházakat, gyermek horgászversenyt és koncerteket találsz. Többek között fellép a Góbé zenekar, Szarka Gyula (Ghymes), Petruska András, Maszkura és Kathy Zsolt, a Füred Dixieland Band, Szalóki Ági, a Bergengóc és a Zenegóc.

A Tagore sétányon kitelepülnek Nemzeti Parkjaink, akik átfogó képet adnak hazánk természeti, ökoturisztikai és kulturális kínálatáról. Az ország minden tájáról érkeznek termelők, hogy különleges termékeiket kóstoltassák, bemutassák, vásárlásra kínálják, a kicsik és az ifjabbak pedig természetismereti játékokon is vehetnek rész, amiértajándékokat nyerhetnek.

A rendezvény mellett a Múzeumi Gyermeknap és a Városi Gyermeknap programjait is élvezheti az egész család a múzeumokban és a Kisfaludy színpadon

További információ: https://kultura.balatonfured.hu, https://www.facebook.com/balatonihalborunnep

Nyitókép képforrás: Balatoni Hal- és Borünnep – Facebook