Bach Mindenkinek Fesztivál

helyszín

országszerte
országszerte

dátum

2024. 03. 16. - 31.
Lejárt!

BACH MINDENKINEK FESZTIVÁL

2024. március 16–31., Kárpát-medence több településén

Március 16‑án, Bach születésnapjának hetében indul Kárpát-medence legnagyobb kiterjedésű klasszikus zenei eseménysorozata, a 10. Bach Mindenkinek Fesztivál. Mintegy 150 település többszáz eseménnyel vesz részt március 16–31. között a fesztiválon, amely ezt követően folytatódik az egész esztendő során.

Johann Sebastian Bach minden idők egyik legnagyobb zenei lángelméje 1685. március 21-én született, akinek munkássága a mai napig hatással van kultúránkra.
Március 16‑tól két héten keresztül a fesztivál megtölti a hangversenytermeket, templomokat, a gyönyörő belső tereket vagy szabadtéri helyszíneket Bach-muzsikával, amelyeket Kossuth-, Liszt- vagy éppen Prima Drimissima Díjas művészek, az Állami Operaház Zenekara és szólistái, a MÁV Szimfonikus Zenekar tagjai, számos templomi kórus és művészeti iskolában alakult együttesek adnak majd elő.

A programokon való részvétel ingyenes.

A teljes programot az esemény weboldalán találod: https://bachmindenkinek.hu/programok-2024

Bach Mindenkinek Fesztivál programsorozat 2015-ben azzal a céllal jött létre, hogy Johann Sebastian Bach dallamain keresztül minél több emberhez jusson el zenei kultúránk sokszínűsége és végtelen szépsége. Félnapos budapesti programként kezdődött, amely a fellépők sokaságának önkéntes csatlakozásával már Magyarország és a Kárpát-medence legnagyobb klasszikus zenei rendezvényévé nőtte ki magát.

További információ: https://bachmindenkinek.huhttps://www.facebook.com/bachmindenkinek

Nyitókép: Bach Mindenkinek Fesztivál