plakát

helyszín

Budapest, Etele Pláza

dátum

2023. 10. 20. - 2024. 02. 11.
Lejárt!

ANCIENT GREECE – kiállítás

Az ókori görögök – Athén és Spárta

2023.október 20. – 2024. február 11., Budapest (Etele Pláza)

Megérkezett Budapestre az ókori Görögország történelemét bemutató hatalmas tárlat. A február közepéig látható utazó kiállításon testközelből csodálhatod meg a görög történelem és mitológia nagyszerűségét: Spárta, Athén, Macedónia, Trója, csatahajó, filozófusok, művészet, építészet, találmányok és minden megelevenedik, ami fontos volt ebben az időszakban.

Most szerencsére elég Újbuda legmodernebb bevásárlóközpontjáig, az Etele Plázáig elutaznod, ahol a kiállítás több mint 1100 m2-en mutatja be az ókori görög világot két meghatározó nagyhatalmán, Athénen és Spártán keresztül.

Kiállításajánló

Csaták, szörnyek, istenek és hősök – nem véletlen, hogy Görögország mindig is vonzotta az érdeklődőket gazdag és sokszínű kultúrájával, mélyen gyökerező mitológiájával és jelentős történelmi eseményeivel. A különleges tárlat nagy segítséget jelent majd a görög témakör feldolgozásában minden általános és középiskolai diáknak, de a felnőttek is garantáltan élvezni fogják az időutazást.

Testközelbe kerül Atlasz, Herkules, Amazonas, Akhilleusz, Leonidász, Minotaurusz, Nagy Sándor, Zeusz és Athéné a lenyűgöző szobrokon keresztül, megcsodálhatod a páncélzatokat, a sisakokat, a pajzsokat, a hangszereket, a korhűen kialakított lakóhelyeket és még egy életnagyságú görög hajót is. A tárgyak mellett megannyi installáció varázsolja ide a görög államok ókori történelmének minden egyes részletét, miközben számos kérdésekre választ kaphatsz. Hogyan született meg a demokrácia? Hogyan kezdődött a trójai háború? Hogyan nézett ki a trójai faló? Miért voltak a spártaiak olyan legyőzhetetlen harcosok? Hogyan kezelte a mindenható Zeusz az isteneket és az embereket? Hány évig tartott a Parthenon felépítése? Miért tartották Delphit az ókori világ középpontjának? Bele tudsz majd nézni a Medúza szemébe?

Gyere és fedezd fel az ókori Görögország varázslatos világát, amelyet február közepéig láthatsz az Etele Plaza harmadik emeletén, ahol az ókori Görögország kulturális, történelmi, filozófiai és harci örökségéhez kapcsolódó régészeti leletek, műalkotások, tárgyak és kiállítások kiterjedt gyűjteménye is megcsodálható lesz.

További információ: https://eteleplaza.hu/esemeny/etele-okori-gorog-kiallitas-1tp/

Nyitókép képforrás: Etele Pláza – web