bor plakát

helyszín

Eger, Érsekkert
Eger, Érsekkert

dátum

2024. 07. 11. - 13.
Folyamatban...

Az EGRI BOR ÜNNEPE

2024. július 11–13., Eger (Érsekkert)

Borgasztronómiai élmény Eger zöld szívében, az Érsekkertben. Az egri borok ünnepén a borvidék legjobb boraihoz a környék legismertebb szakácsai készítik el specialitásaikat. A csodás ízek mellé remek koncertek is párosulnak.

Az Egri Bor Ünnepe egy életérzés, amelyet csak a helyszínen lehet átélni és megtapasztalni. A kellemes környezetben kóstolgathatod a borvidék legjobb borait, amely ezerarcú, de mégis jellegzetesen egri. Egy egri bor, egy egri étel – igazi borgasztronómiai gála. A borvidék legjobb borai mellett számos ételkülönlegesség közül válogathatsz a borünnepen.

Programajánló

A szuper borászok, a kiváló borok és a remek ételek mellé ingyenes koncerteken, családi és kulturális programokon, valamint veterán járművek találkozóján is részt vehetsz.
Két színpadon több mint 25 zenei és kulturális program szerepel a kínálatban: köztük az országosan ismert zenekarok mellett az egri zenekarok is fellépnek.
A szőlő- és bortermelők védőszentjének napja alkalmából díjazzák a legjobb borokat készítő borászokat, megválasztják az előző év legjobb szőlő- és bortermelőjét, borgasztronómusát, illetve indokolt esetben átadásra kerül mintegy életműdíjként az Eger Szőlő és Borkultúrájáért érem is.

Az Egri Bikavér Színpadon többek között fellép Báder Ernő és vendégei, koncertezik a 25 éves Kerozin együttes, valamint Bor-Bár című előadásával Sing Viki, Soltész Rezső, Mujahid Zoltán és a Gonda Music Band, DJ Dominiqu pedig egy fergeteg partit tart.
Az Egri Csillag Színpadon sok más formáció mellett fellép a Gorg&Benzol, a Jazztelen, a Fish!, az Egy5egy és az Esti Kornél is.
Ebben az évben is lesz traktorok és veterán járművek kiállítása és felvonulása, illetve pénteken 23 órakor Téged is várnak az Egri Bikavér Színpadnál a nagy Koccintásra.

A részletes programkínálat itt olvasható: https://www.egriborvidek.hu/esemeny/egri-bor-unnepe-2024

A fesztivál továbbra is ingyenes látogatható.

További információ: https://egriborunnep.hu, https://www.facebook.com/azegriborunnepe

Nyitókép képforrás: Az Egri Bor Ünnepe – Facebook