koccintás fesztivalok.info

helyszín

Miskolc, Avasi pincesor

dátum

2022. 05. 12. - 14.
Lejárt!

AVASI BORANGOLÁS

2022. május 12–14., Miskolc (Avasi pincesorok)

Életre kelnek az avasi pincesorok, nyitnak a pincegazdák, érkeznek a borászok és a gasztrósok, lesznek művészek és zenészek. És persze borangolók. Az idén 10. alkalommal tartandó rendezvény Miskolc történelmi pincesoránál vár május 12–14. között.

Miskolc legnagyobb borgasztronómiai rendezvénye igazán különleges, hiszen a város szívében található Avasi pincesoron valósul meg. A városhoz szervesen kapcsolódó Avas hegy oldalában több mint 800 pince és borház helyezkedik el, melyek között több 300-400 éves. 

Avasi Borangoló fesztivalok.info
képforrás: Avasi Borangolás – web

Programajánló

llatok, ízek és látvány a 10. Avasi Borangoláson!

A háromnapos eseményen felélednek a pincesorok, kinyitnak a pincék és borházak, a borangolókat pedig a finom borok mellett különböző stílusú zenék, valamint kulturális programok várják.  A zenekaroktól és utcazenészektől hallhatsz majd folklórt, jazzt, swinget, rockot és világzenét is.
Fellép többek között a Jazz Inside Band, Iván Szandra, a Marching Jazz Band, Mr Smood and the Harp Blues Band, a Muzsik & Volkova, Wittmann Miki és a Díszes kompánia, valamint az Agyagbanda is.

A zene mellett lesznek színházi performanszok, pódiumbeszélgetések, népművészeti vásár, Bandukoló gyerekprogram és fényfestés is.

A borokról a helyi gazdák mellett hazánk jelentős borvidékeiről meghívott borászok gondoskodnak, a gasztronómiai élményt pedig a város neves vendéglői kínálják.

Fontos! A Borangolás első napja szakmai nap, a pincék május 13-án és14-én tartanak nyitva.
A programok ingyenesen látogathatók, kivéve a borkóstolók és a templomi koncertek.

Látogass el a hangulatos avasi pincesorra, ahol borospohárral a kezedben, 
térkép segítségével kedvedre borangolhatsz!

További információ: https://www.borangolas.hu

Nyitókép képforrás: Avasi Borangolás – web