épület

helyszín

Budapest, Bálna Budapest

dátum

2023. 03. 02. - 05.
Lejárt!

ART AND ANTIQUE művészeti vásár

2023. március 2–5., Budapest (Bálna Budapest)

Lakner László, Keserü Ilona, Maurer Dóra, Ai Wei Wei, Victor Vasarely vagy éppen Bak Imre munkái is megvásárolhatók az Art and Antique művészeti vásáron, amelyet immár ötödik alkalommal rendeznek meg a Budapest Bálnában.

Idén csaknem 40 kortárs és klasszikus galéria, aukciósház és műtárgykereskedő kiállító vár március 2. és 5. között az Art and Antique művészeti vásáron.

A kiállítás története 1994-re nyúlik vissza, amikor Antik Enteriőr néven évente a Néprajzi Múzeum, majd 1996-tól a Műcsarnok épülete adott otthont a rendezvénynek.
2019 óta Art and Antique néven ismerheted a vásárt, ahol már a kortárs művészet is képviselteti magát a klasszikus műtárgyak mellett. A művészeti seregszemlén a legnevesebb magyar galériák és műkereskedők mutatják be különleges, erre az alkalomra összegyűjtött műtárgyaikat.

Programajánló

Az Art and Antik vásáron a Virág Judit Galéria változatos kortárs anyagának darabjait lehet megtekinteni. A kiállítás kiemelkedő művei közé tartozik Nádler István, Lakner László, Rozsda Endre Konok Tamás, Keserü Ilona, Hencze Tamás, Fehér László és Bak Imre művei. 
A Faur Zsófi Galéria elsődleges célja a hazai kortárs művészet népszerűsítése és beépítése a nemzetközi művészeti szcénába. A mostani vásáron többek között Konkoly Gyula és Lukoviczky Endre alkotásai közül is válogathatsz.
Bodó Galéria és Aukciósház tevékenységének szerves részét képezi a magyar fiatal tehetségek bemutatása – a vásáron Boldi, ef Zámbó István, fe Lugossy László, Incze Mózes, Kentaur (Erkel László), Szmrecsányi Bolda, Wahorn András, Weiler Péter műveit csodálhatod meg.
A Kálmán Makláry Fine Arts Galériát meghatározó alkotók elsősorban a magyar származású és Franciaországban sikeressé vált művészek, del több mint tíz éve nyitott a kortárs magyar és dél-koreai művészek felé is, így igen izgalmas választékra számíthatsz.
MissionArt Galéria az alapítás évétől, 1990-től azonos hangsúllyal foglalkozik kortárs, nagybányai és a klasszikus modern festészettel. A kortársak közül kiállítja a vásáron többek között Bak Imre, Bánki Ákos, Verebics Ágnes, Wahorn András munkáit, a klasszikusok közül Bálint Endre, Derkovits Gyula, Kondor Béla, vagy éppen Victor Vasarely alkotásait.
Hasonlóan nem hiányozhatnak a legnagyobb alkotók a Nudelman Numismatica standjáról, mint Bálint Endre, Keserü Ilona, Lakner László vagy éppen Korniss Dezső.
Molnár Ani Galéria kiállító művészei többek között szerepel Benczúr Emese, Csizik Balázs, Ernszt András, Fábián Erika, Haász István, Konok Tamás.
The Space Contemporary Art Gallery Budapest legfiatalabb galériája, céljuk, hogy találkozási pont legyenek a művészeti világ szereplői és a művészetre nyitott érdeklődők között. A galéria művészköre, egyben a kiállító művészek is a vásáron: Hajnal Gabriella kárpitművész, Csorba-Simon István, Fürjesi Csaba, Horváth Lóczi Judit, Kiss Botond András és Méhes Lóránt Zuzu képzőművészek, Hajgató Terézia, Kiss Márta és Koleszár Kata festőművészek, valamint Robitz Anikó fotóművész.
TOBE Gallery fókuszában a kortárs fotográfia és a kollázsművészet áll, teret ad az ibero-amerikai és a hazai kortárs alkotók munkáinak bemutatására.
A Vintage Galéria magyar és nemzetközi képzőművészeket, fotográfusokat mutat be. A galéria programja a modernizmus alkotói (André Kertész, Moholy-Nagy László), az 1965-1989 közötti időszak neo-avantgarde és konceptuális művészete (Attalai Gábor, Hajas Tibor, Maurer Dóra), valamint kortárs alkotók (Ősz Gábor, Szabó Dezső, Szíj Kamilla) bemutatására fókuszál, akik munkái mind láthatóak lesznek a vásáron. 
WOP Galéria Budapest egy kereskedelmi galéria, egy restaurátor műhely és egy képkeretező stúdió együttműködése. A vásáron Ai Wei Wei, Bak Imre, Fajó János, Victor Vasarely és Maurer Dóra munkái is megvásárolhatóak a standjukon.
Kiemelkedő klasszikus és kortárs művészek nehezen fellelhető műalkotásait tekintheted meg a Nemes Galéria kiállítóterében.
A Horizont Galéria a fiatal kortárs képzőművészet dinamikus platformjává vált. 
A November Galéria érdeklődése a 19-20. századi magyar művészet széles spektrumára terjed ki. Kínálatukban elsősorban festmények és egyedi grafikák szerepelnek, szobrok, iparművészeti tárgyak és fotográfiák mellett.

képforrás: Art and Antik – press

A vásáron az antikvitások is jelentős szerepet kapnak 
az Arany Csillár Galéria több száz régi, modernizált csillárral bíró gyűjteményének darabjaival érkezik, az Artcore Antik & Design art deco, bauhaus, midcentury, modern és kortárs design bútorok, lámpák, szobrok, üveg- és kerámiákat értékesít, a BÁV ART Aukciósház és Galéria Magyarország legrégebbi, jogfolytonosan működő vállalkozásaként, melyet még Mária Terézia alapított, kiemelkedő kvalitású ékszerekkel, műtárgyakkal és festményekkel, grafikákkal vár. A Bernabo art-furniture idei kollekciója többségben eredeti magyar és francia art deco bútorokat tartalmaz, a Budapest Poster Gallery hazánkban az egyetlen, kifejezetten a régi, eredeti plakátok és plakáttervek kutatásával és kereskedelmével foglalkozó galériaként vesz részt a vásáron. A Fabrika a huszadik századi régiségek, elsősorban ikonikus vintage bútorok, lámparitkaságok és lakberendezési tárgyak lelőhelye lesz most is, a Forma Boutique a 20. század képző- és iparművészeti alkotásaival foglalkozó lakberendezési galéria. A Központi Antikvárium hazánk legnagyobb antikváriumaként antik könyvek adás-vételével, 12-15. századi kódexekkel, 15-20. századi könyvekkel, térképekkel, metszetekkel, látképekkel és kéziratokkal foglalkozik. Az Opera Antikvitás Magyarországon egyedülállóan régi és antik ékszerek értékesítésével és felvásárlásával kelti fel az érdeklődést.

Jótékonyság
A vásár kiegészül egy jótékonysági online aukcióval is, amelynek tárgyait a kiállító galériák ajánlják fel: az Axioart felületén március 5-ig lehet licitálni az árverésre, a befolyt összeget pedig az Operaház Balettnövendékeiért Közhasznú Alapítvány javára ajánlják fel. 

Sorsolás
Idén igazi különlegességgel kedveskedik látogatóinak az Art and Antique művészeti vásár, mivel a 2023-as vásár négy napjának valamelyikére jegyet váltók között egy 800 ezer forint értékű brilliáns nyakéket, fülbevalót és gyűrűt sorsolunk ki közjegyző jelenlétében.

Kiállító galériák, aukciósházak
Aranycsillár Galéria, Artcore Antik & Design, BÁV ART Aukciósház és Galéria, Bernabo Art Furniture, Bodó Galéria, Budapest Poster Galéria, Dávidházy Antikvárium, Deák Erika Galéria, Einspach Fine Art & Photography, Erdész Galéria, Fabrika, Faur Zsófi Galéria, Forma Butique, FreylerArt Galéria, Horizont Galéria, Initio Arts & Design, Kálmán Makláry Fine Arts, Kilim Szőnyeg, Központi Antikvárium, MissionArt Galéria, Molnár Ani Galéria, Nagyházi Aukciósház és Contemporary, Nemes Galéria, Neo Deco, Neves Kor-Társ Galéria, November Galéria, Nudelman Numismatica, Opera Antikvitás, Passage Galéria, Péter Képkeret, Suri Art, The Space Contemporary Art Gallery, Tobe Gallery & Tobe Project, Viltin Galéria, Vintage Galéria, Virág Judit Galéria, WOP Galéria

További információ: https://art-and-antique.hu

Nyitókép képforrás: Art & Antique – web