plakát

helyszín

országszerte
országszerte

dátum

2023. 09. 16. - 24.
Lejárt!

ARS SACRA FESZTIVÁL

2023. szeptember 16–24., országszerte

Nyitott templomok, kiállítások, koncertek, színházi előadások, filmvetítések, tematikus séták, több száz ingyenes lélekemelő program gazdag kínálatával vár az Ars Sacra Fesztivál szeptemberben 9 napon keresztül, hogy találkozhass a szakrális művészet különleges világával.

Az ország első szakrális művészeti ünnepségsorozatában több száz ingyenes program keretében élvezheted az európai kultúra zsidó-keresztény gyökereit, a kultúra mélyén nyugvó szakralitást és azokat a programokat, amelyek csatlakoztak az Ars Sacra Fesztiválhoz.

„Keresd a békét!” (Zsolt 34,15)

Klasszikus zenei hangversenyek, versénekek, jazzkoncertek, kiállítások, irodalmi estek és séták is színesítik a fesztivál kilenc napját Budapesten és az ország számos helyszínén (sőt a határon túl is). Az Ars Sacra Fesztivál keretein belül, a fesztivál első napján, vagyis szeptember 16-án valósul meg a Nyitott Templomok Napja is.

Az idei esemény mottója: „Keresd a békét!” (Zsolt 34,15)

A fesztivál programjai a művészet nyelvén késztet befelé fordulásra, saját lelkünk megértésére, de bemutatja azokat az európai értékeket is, amelyek a szakralitásból táplálkoznak.

Programajánló

A szakrális témára épülő rendezvénysorozat az egész országot átöleli, újabb ízelítőt nyújt kultúránk szakrális kincseiből: a zsidó-keresztény hagyományokat és értékeket mutatja be a különböző művészeti ágat felvonultatásával, így biztosan találsz számodra is érdekes programokat.

Megjegyzés! A fesztivál ingyenes, de néhány programja regisztrációhoz kötött.

3 budapesti program
● Szeptember 8-án nyílik meg a Mária Magdolna Toronyban az Albertirsán élő és alkotó Várhelyi György szobrász- és éremművész kiállítása Eszmélés címmel
● Szeptember 17-én este 10 órakor Gergely Bogányi és Boros Misi zongoraestje lesz a Budai Szent Imre Plébánia templomban, akik Schubert és Liszt szóló- és négykezes darabjait adják elő.
● Szeptember 24-én 18 órakor kezdődik a Szent Angyalok Templomában a fesztivál záróeseménye, amelyen a Szent Efrém Férfikar lép fel. A koncert egy ifjú zeneszerző, Kecskés D. Balázs új művének ősbemutatójával kezdődik, és ebben a Budapesti Vonósok is csatlakoznak a fantasztikus férfikarhoz.

3 vidéki program
● Miskolci Ars Sacra Fesztivál – Kiállítás a Keresd a békét pályázatra beérkező legjobb munkákból. 42 alkotás kerül bemutatásra, köztük grafikák, festmények és textilképek. Helyszín: Miskolc, Feledy-ház. Megtekinthető: szeptember 19. – október vége.
● Fekete Melinda Zsófia szaxofonművész és Dankos Attila orgonaművész közös hangversenye
Helyszín: Veszprém, Érseki Palota díszterme. Időpont: szeptember 19., 19.30 óra
● Új generáció – orgonakoncert
Helyszín: Pécsi Székesegyház. Időpont: szeptember 21., 19.30 óra

Az esemény részletes programját itt találod: https://www.ars-sacra.hu/fesztival-programok

Megjegyzés! A fesztivál ingyenes, de néhány programja regisztrációhoz kötött.

További információ: https://www.facebook.com/arssacrafeszt, https://www.ars-sacra.hu

Nyitókép képforrás: Ars Sacra Alapítvány