helyszín

országszerte
országszerte

dátum

2022. 09. 17. - 25.
Lejárt!

ARS SACRA FESZTIVÁL

2022. szeptember 17–25., országszerte

„Úgy szeressétek egymást, ahogy én szerettelek titeket!” – ezzel a gondolattal indul az idei Ars Sacra Fesztivál, amely ebben az évben újra szeptember harmadik hetében jelentkezik magas színvonalú, műfajilag sokszínű, a történelmi egyházakhoz kapcsolható művészeti alkotásokat és produkciókat bemutató ingyenes programkínálatával.

Szeptemberben 17–25. között – az ország első szakrális művészeti ünnepségsorozatában – több száz ingyenes program keretében élvezheted az európai kultúra zsidó-keresztény gyökereit, a kultúra mélyén nyugvó szakralitást és azokat a programokat, amelyek csatlakoztak az Ars Sacra Fesztiválhoz. Így például nyitott templomok, kiállítások, koncertek, színházi előadások, filmvetítések, tematikus séták, több száz ingyenes lélekemelő program gazdag kínálatával várnak Budapesten és vidéken, hogy találkozhass a szakrális művészet különleges világával.
A fesztivál programjai a művészet nyelvén késztet befelé fordulásra, saját lelkünk megértésére, de bemutatja azokat az európai értékeket is, amelyek a szakralitásból táplálkoznak.

A fesztivál folyamatosan bővülő programkínálatát itt találod: https://www.ars-sacra.hu/fesztival-programok

Számos program lesz Budapesten, de vidéken is (sőt a határon túl is) be tudsz kapcsolódni a programsorozatba, hiszen több mint 90 település csatlakozott a fesztiválhoz.
Az Ars Sacra Fesztivál keretein belül, a fesztivál első napján valósul meg a Nyitott Templomok Napja, 2016 óta pedig filmfesztivállal is bővült az Ars Sacra kínálata.

További információ: https://www.ars-sacra.hu, https://www.facebook.com/arssacrafeszt

Nyitókép: Fogadalmi templom (Szegedi Dóm), képforrás: Fesztiválok.info