plakát

helyszín

országszerte
országszerte
kategória

dátum

2022. 08. 26.
Lejárt!

időpont

08:00

ÁLLATKERTEK ÉJSZAKÁJA

2022. augusztus 26., országszerte

Változatos programok, érdekességek, éjszakai látványosságok 10 hazai állatkertben és vadasparkban az Állatkertek Éjszakáján. A rendezvényt augusztus 26-án tartják, kivéve a Pécsi Állatkertet, ahol augusztus 27-én várnak az izgalmas eseményre.

A 2012-ben indult kezdeményezés mára már hagyománnyá vált, amikor különleges programok segítségével fedezheted fel az állatok izgalmas világát, s megtudhatod mi történik zárás után a kerítések mögött.

Programajánló – Fővárosi Állat- és Növénykert

Például a Fővárosi Állat- és Növénykertben a fókashow, az elefánttréning, a cápák közé merülő búvárok mellett a perzsa leopárdok látványetetését is megtekintheted, de nem maradnak el a botanikai előadások, a kígyósimogató vagy a kvízjáték sem. A Varázshegyben állati show-val várnak, valamint a levélvágó hangyák és a denevérek életének rejtélyei mellett lesz kígyóles és ízeltlábúak bemutatója és ismeretterjesztő előadások is. A Főkaputéren gólyalábasok, zsonglőrök, Fénycirkusz és akrobatikus ledshow kápráztat majd el. A színpadi produkciók sorát gazdagítja a Magyar Színház Kalandokon át című előadás, az Elysians produkció pedig a Holnemvolt Vár területét tölti meg élményekkel, melyekhez akár a Szavannaház csodáin keresztül is eljuthatsz. A Schaftner-féle körhinta és a Vurstli területén igazi nosztalgikus élményekben lehet részed. Mindezeken túl arc- és csillámfestők, állatos kézműves foglalkoztató és szelfibox, távcsöves megfigyelés is vár. Az Ausztrálháznál, a Nagytónál, a Nagysziklánál, valamint a Mesterségek udvaránál egész estés fényvarázslat színesíti majd az állatkerti éjszakát.
További információ: https://www.facebook.com/allatkert/

Idén a következő intézmények kapcsolódtak a programhoz:
Budakeszi Vadaspark ● Fővárosi Állat- és Növénykert ● Kecskeméti Vadaskert ● Miskolci Állatkert és Kultúrpark ● Nagyerdei Kultúrpark (Debrecen) ● Pécsi Állatkert ● Szegedi Vadaspark ● Veresegyházi Medveotthon ● Veszprémi Állatkert ● Xantus János Állatkert (Győr)

A részletes programról, a pontos nyitvatartási időről az adott állatkert saját honlapján tájékozódhatsz.

Nyitókép képforrás: Fővárosi Állat- és Növénykert – web