logó

helyszín

Székesfehérvár, Bartók Béla tér
kategória

dátum

2023. 08. 04. - 06.
Lejárt!

ALBA REGIA FESZT

2023. augusztus 4–6., Székesfehérvár (Bartók Béla tér)

Augusztus 4–6-ig ismét Alba Regia Feszt Székesfehérváron. Három napon keresztül nincs megállás, hazánk legigényesebb zenekarai rázzák fel a várost az ingyenesen látogatható koncertekkel.

Idén 10 éves évfordulóját ünnepli a korábbi hagyományokat újraélesztő jazzfesztivál. Ezen a nyáron augusztus 4-6 között csendülnek fel az improvizatív dallamok Székesfehérvár szívében. Az újraélesztett székesfehérvári jazzünnep idén 10. alkalommal szolgál kiváló zenei programmal: szerepel benne a kedvenced a tradicionális jazztől a soulon és funkyn át a világzenei hatásokig.

Az ingyenes koncertek mellett a korábbi évekhez hasonlóan idén is gasztronómiai élményekkel, finom ételekkel, termelői borokkal és kézműves sörökkel várnak.  

Programajánló

Augusztus 4. (péntek)
A színvonalas koncertek sorát péntek este hatkor a Blues MD, azaz Szebényi Dani és Mike Gotthard gitárvirtuóz lenyűgöző duója indítja. Őket olyan további nagyszerű zenészek követnek, mint az Urbán Orsi Group és a Loop Doctors Varga Gergely és Gesztesi Sandra közreműködésével.

Augusztus 5. (szombat)
Az erős kezdése után a második nap is remek zenei programokat kínál: a Law Dogs, utánuk a Pluto/Oláh Kálmán/ Balázs Elemér Trio Barokk című projektjével a klasszikus és a jazz-zene fúziójának újító megközelítésével varázsol majd el. A második napot az ország egyik legnépszerűbb jazzénekesnője, a montreux-i jazz énekverseny győztese, Szőke Nikoletta és új formációja, a Jazzplosion kirobbanóan friss hanggal zárja.

Augusztus 6. (vasárnap)
Vasárnap a Kodolányi János Egyetem Modern Zenei Tanszék tanárai is fellépnek többek közt: Mits Jazz Band (Mits Gergővel, a Kodolányi János Egyetem tanszékvezetőjével). Az OrganStation jazz trió és a Vörös Tamás Project zárja a háromnapos fesztivált.

Aktuális program itt: https://www.albaregiafeszt.hu/fellepok/

További információ: https://www.facebook.com/albaregiafeszt/, https://www.albaregiafeszt.hu/

Nyitókép képforrás: Alba Regia – web