plakát

helyszín

Vác, Március 15. tér

dátum

2023. 11. 25. - 2024. 01. 07.
Lejárt!

ADVENTUS DOMINI

2023. november 25. – 2024. január 7., Vác (Március 15. tér)

Vác város barokk főtere igazi forgataggá alakul át az ünnepek alatt, ahol november 25-től egészen január 7-ig mesés adventi hangulattal és ünnepi programokkal várnak.

A téren felállított szabadtéri színpad programjai, az óriás karácsonyfa, a karácsonyi vásár hangulatos faházai, a tél közkedvelt ízei és illatai, a csillogó díszek és világító fák mindenkit elvarázsolnak. Itt láthatod a különleges adventi koszorút, az embernagyságú alakokból készült Betlehemet, élvezheted az adventi forgatagot, mely számos programot rejt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Zenés műsorok, gyerekprogramok, kézműves foglalkozások, állatsimogató és régi karácsonyi képeslapok kiállítása színesítik az adventi hétvégéket a szabadtéri színpadon, a Pannónia Házban és az Elefántos Házban.

képforrás: Tourinform Vác

Programajánló

A színes karácsonyi vásárban kézműves portékák között válogathathatsz és a tél közkedvelt ízeit kóstolhatod meg: lesz sült gesztenye, lepények, palacsinták, lángos és természetesen kürtőskalács, valamint forralt bor, forró csoki, puncs és krampampuli is. A Főtéren a karácsonyi vásár 2024. január 7-ig, vasárnapig tart nyitva, melynek programjai ingyenesen látogathatók.

A közös gyertyagyújtásra minden vasárnap 17 órakor kerül sor ünnepi műsorral egybekötve.

A szabadtéri színpadon hétvégenként gyerekeknek szóló koncertek lesznek, késő délutánonként pedig a felnőtteket is megmozgató könnyűzenei koncerteket élvezheted forralt bor szürcsölése közepette. Csak néhány név a fellépők közül: Fool Moon (november 25.) ● Latte Maffiato (november 26.) ● Takács Nikolas (december 3.) ● Szinetár Dóra (december 9.) ● Vintage Dolls (december 16.)  

December 3-án ismét megrendezésre kerül a Mikulásfutás, amely reggel 9 órakor rajtol el a főtérről, délután pedig a 15.30 órakor kezdődő Aranyszamár Bábszínház Pórul járt krampuszok előadása után a gyerekek nagy örömére megérkezik a Mikulás is.

Az idei év különlegessége a környezetbarát, műanyag csúszka koripálya a főtéri Konstantin kertben. Az sem gond, ha nincs korcsolyád, mert helyben lehet kölcsönözni.

Idén is elindul az adventi kisvonat november 25. és december 17. között hétvégente, amelyet a Mikulás vezet majd. Miközben a karácsonyi zene szól, megcsodáltatod a kivilágított barokk város épületeit.

A főtéri Elefántos Házban a Régi idők karácsonya című kiállításon az 1890–1980 közötti időszak karácsonyi képeslapjait, díszeit csodálhatod meg az év végéig, miközben a gyerekek szombaton délután a Mesekuckóban a mesék birodalmában kalandozhatnak, vasárnap délutánonként pedig kézműves foglalkozások, mézeskalács-díszítés várja őket.

A főtéri Pannónia Ház – amely helyet ad az ország egyetlen Sajdik Ferenc illusztrációknak, karikatúráknak és képeknek – november 26-án programjaival a családokra fókuszál: lesz Pom-Pom interaktív játéktér, családi koncert, ahol közismert komolyzenei dallamok, az adventhez és a karácsonyhoz köthető darabok mellett egy hangszerbemutatóval is készülnek.

December 31-én, Szilveszter napján a főtéren a konfetti veszi át az uralmat. A Főtéri Szilveszter 19 órakor kezdődik. Elsőként a Santa Fe Party Band zenekarral hangolódhatsz a bulira, akiket a partyk nagy kedvencei, a Melody Maker követ egy új szintű show-koncerttel.

További információ: https://visitvac.hu/esemenyek

Nyitókép: Vác, képforrás: Tourinform Vác