ünnepi Fő tér, ó

helyszín

Budapest, Óbuda
Budapest, Óbuda

dátum

2023. 12. 01. - 23.
Lejárt!

ADVENT ÓBUDÁN

2023. december 1–23., Budapest (Óbuda, több helyszínen)

Érezd át az ünnepvárás igazi hangulatát Óbudán, hiszenEgyütt érték az ünnep”! December 1-jétől 23-ig színes programokkal, ünnepi koncertekkel, kézműves vásárral, izgalmas gasztroélményekkel, valamint ingyenes korcsolyázási lehetőségekkel is várnak Óbudára.

Óbuda macskaköves utcái ismét megtelik ünnepváró programokkal és illatokkal, ahol együtt élheted át azt a csodát, amit a karácsony nyújthat. Az ünnepi díszbe öltözött Fő téren és Óbuda kulturális tereiben a programok sokasága vár az adventi hétvégéken.

Ünnepvárás Óbudán

Délelőtt elsősorban a gyerekek és családosok találnak kedvükre való programokat, délután és este pedig elsősorban a világ- és könnyűzenei koncerteké lesz a főszerep. A gyerekeknek játszik többek között a Kolompos zenekar, a Pom-Pom együttes, a Kaláka, a Begengóc-Zenegóc Együttes, Gryllus Vilmos, a Zabszalma Együttes de élvezhetnek a gyerekek színházi és táncelőadásokat is. Késő délutántól elindulnak a koncertek: fellép majd a Cimbaliband, Nyáry Károly és lányai, Takács Nikolac, a Misztrál, a Romengo, de itt lesz többek között a Szent Efrém Férfikar, s előadja ünnepi műsorát a Kaláka is.

Napközben a főváros egyik legszebb kézműves vásárban nézelődhetsz, s ha megéheznél, megkóstolhatod a téli finomságokat.

Vasárnaponként adventi gyertyagyújtás és a közös éneklés teszik meghittebbé a várakozás hangulatát.

Idén is két helyszínen – a Fő téren és a Békásmegyeri Piac Közösségi terén – lesz jégpálya, ahol ingyenesen lehet majd korcsolyázni. December 3-án ismét ellátogat a Fő térre a Koris Mikulás, december 7-én és 9-én pedig retro jégdiszkó DJ Bebével!

képforrás: Óbuda – Békásmegyer Polgármesteri Hivatal

Újdonságok
Idén először lesz Mikulásház a Fő téren, ahol a piros házikóban a kandalló mellett a Mikulással is találkozhatnak a gyerekeknek december 1–10. között. December 11-től a ház Karácsonyházzá, ahol kézműves foglalkoztató várja a gyerekeket.

Egy karácsonyi fotót sem lesz gond elkészítened, hiszen a  Fő téren ott áll a csillogó-ragyogó, rénszarvas által vontatott szán, amely egy romantikus szelfipont a fantasztikus fotók elkészítéséhez.

A Fő téri és a békásmegyeri programok mellett a kerületi kulturális intézmények – múzeumok, könyvtárak, művelődési házak – programkínálata is nagyon vonzó lesz, érdemes azokról is tájékozódnod.

Adományozásra is lesz lehetőséged: tartósélelmiszer és gyermekruha felajánlásaidat a Fő téren található adománygyűjtő házban adhatod le, amellyel akár egy családi belépőt is nyerhetsz a Római strandfürdő területén lévő Christmas Lumina parkba. 

Nyitókép képforrás:

Részletes programok, további információ: https://www.adventobudan.hu/programok/, https://www.facebook.com/obudabekasmegyerhivatalos

Nyitókép képforrás: Óbuda – Békásmegyer Polgármesteri Hivatal