ünnepi Fő tér, ó

helyszín

Budapest, Óbuda
Budapest, Óbuda

dátum

2022. 11. 25. - 2022. 12. 23.
Lejárt!

ADVENT ÓBUDÁN

2022. november 25. – december 23., Budapest (Óbuda, Fő tér és további helyszínek)

A programsorozatot takarékosabb formában ugyan, de a megszokott ünnepi hangulatban tartják meg idén is Óbuda Fő terén és további helyszíneken. Hamisítatlan adventi vásári hangulattal, ingyenes jégpályával, változatos családi programokkal és koncertekkel várnak.

 Érezd át az ünnepvárás igazi hangulatát Óbudán, melynek idei jelmondata: Együtt érték az ünnep –Arra hívják fel a figyelmet, hogy az egyre nehezedő gazdasági helyzetben sem feledkezhetünk meg az együtt töltött pillanatok és a közös ünneplés megtartó erejéről.
Az ünnepi díszbe öltözött Fő téren és Óbuda kulturális tereiben a programok sokasága vár az adventi hétvégéken. Délelőtt elsősorban a gyerekek és családosok találnak kedvükre való programokat, délután és este pedig elsősorban a koncerteké lesz a főszerep.
A gyerekeknek játszik többek között a Kolompos együttes, Gryllus Vilmos, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, a Buborék zenekar, Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar, de élvezhetnek a gyerekek színházi és táncelőadásokat is.
Késő délutántól elsősorban a koncerteké lesz a főszerep: fellép majd Király Viktor és Király Linda, Petruska, Zséda, Boggie és zenekara, Szekeres Andrien, a Fool Moon, Müller Péter Sziámi és barátai, itt lesz a Szent Efrém Férfikar, s előadja ünnepi műsorát a Kaláka is.

Napközben a kézműves vásárban nézelődhetsz, s ha megéheznél, megkóstolhatod a téli finomságokat. Vasárnaponként adventi gyertyagyújtás és a közös éneklés teszik meghittebbé a várakozás hangulatát.

A Fő téren és a Békásmegyeri piac közösségi terén jégpályák nyílnak majd 2023. január 15-ig, amelyeknek használata minden időpontban ingyenes.

képforrás: Óbuda – Békásmegyer Polgármesteri Hivatal

További információ: https://www.adventobudan.hu, https://www.facebook.com/adventobudan

Nyitókép képforrás: Óbuda – Békásmegyer Polgármesteri Hivatal