Advent Bazikika fesztivalok.info

helyszín

Budapest, Bazilika előtt, Szent István tér
Budapest, Bazilika előtt, Szent István tér

dátum

2023. 11. 17. - 2024. 01. 01.
Lejárt!

ADVENT BAZILIKA

2023. november 17. – 2024. január 1., Budapest (Szent István-bazilika előtti tér)

A budapesti Szent István tér és környéke pompás köntösbe öltözik, zsibongással telik meg, a Bazilika pedig monumentális fényfestést húz magára. Meseországot idéző vásárban felidézik a karácsony hangulatát, illatát, fényeit és közösségformáló erejét is, hiszen itt a szeretet kézen fog.

Idén már 13. születésnapját ünnepli az Adventi ünnep a Bazilikánál. A tavalyi harmadik alkalommal Európa legszebb karácsonyi vásárának megszavazott eseménye 2023-ban november 17-én nyitja meg kapuit és egészen 2024. január 1-jéig látogatható a budapesti Szent István téren.

Mindennap szívmelengető programok

Ahogy minden évben idén is feldíszítésre kerül egy hatalmas, 12 méter magas karácsonyfa, amely meghatározza, ami meghatározza a Szent István tér hangulatát. Mellette a kicsik nagykedvence, az ingyenesen látogatható jégpálya vár mindennap 17 órától. A pályát a 14 év alatti gyerekek használhatják majd. (Cipőbérlésre lesz lehetőség).
De itt áll majd az óriás adventi koszorú és betlehemi jászol is, amelyek szintén részei az Advent Bazilika eseménysorozatának.
December 3-tól minden vasárnap sor kerül az adventi gyertyagyújtásra, továbbá minden délután 17.30 órától a bazilika homlokzatán csodálatos fényfestés tartanak, amely előtt szerdán, pénteken és hétvégén 17 órától zenei koncertet élvezhetsz.

Szintén remek szórakozást ígér mindenkinek a  szelfipont  és a  kovácsmesterek látványos műhelye  is, vagy a VR-szán, ami már a mai modern technológiát ötvözi a karácsonyi csodájával.

Különleges kézműves termékek

Az advent vásárban közel 100 hazai kiállító – például kézműves, keramikusok, designerek, ékszerészek és bőrművesek – egyedi kínálatával találkozhatsz.

Egyedi gasztrokínálat

A kézműves vásárt fantasztikus és egyedi gasztrokínálat is kiegészíti: a karácsonyi vásárokban megszokott klasszikusokon túl, megtalálható lesz számos streetfood- és barbequefogás is. Forróital kínálatban sem lesz hiány: forrócsoki, kávé specialitások és csábító forrókoktélok is várnak, de természetesen nem maradhatnak ki a klasszikus és egyedi ízesítésű forraltborok sem. 

További információ: https://adventbazilika.hu/hu, https://www.facebook.com/adventiunnepabazilikanal

Nyitókép képforrás: Advent Bazilika