Advent Bazilika

dátum

2022. 11. 18. - 2023. 01. 01.
Lejárt!

ADVENT BAZILIKA

2022. november 18. – 2021. január 1., Budapest (Szent István tér – Bazilika előtt)

A kétszeres „Európa legszebb karácsonyi vására” címmel kitüntetett ünnep idén is méltó lesz hírnevére: közel százötven hazai kézműves kiállító, igazi gasztrokalandok, korcsolyapálya, szívmelengető programok és még sok-sok meglepetés vár Budapest szívébe, a Szent István téren, „ahol a szeretet kézen fog”!

2019 után Bázel, Metz és Bécs előtt 2021-ben is a budapesti Advent Bazilika lett Európa legjobb karácsonyi vásárlása. A szervezők természetesen idén is arra törekednek, hogy igazi karácsonyi hangulatot varázsoljanak a Bazilika előtti Szent István térre és környékére. Visszahozzák a karácsony ízeit, fényeit, annak közösségformáló erejét.

képforrás: Advent Bazilika

Programajánló

A tér pompás köntösbe öltözik, zsibongással telik meg, a Bazilika pedig monumentális fényfestést húz magára. Központjában állítják fel a közel 12 méter magas fenyőfát, ami idén is meghatározza a rendezvény hangulatát.

A Bazilika előtt felállítják a betlehemi jászolt és a monumentális adventi koszorút, ahol karácsonyra várakozás heteiben, minden vasárnap, alkalomhoz illő programok keretében gyújtják meg az adventi gyertyákat a Hit, a Remény, a Szeretet és a Béke jegyében.  

képforrás: Advent Bazilika

Remek szórakozást ígér kicsik és nagyok egyaránt a korcsolyapálya, amely idén is ingyenesen látogatható mindennap. Ha esetleg nem lenne felszerelésed, a korcsolyapálya mellett lehet bérelni cipőket. 

A karácsony illata bejárja majd az egész teret. Az autentikus téli ízek mellett megtalálhatóak lesznek az igazi kulináris izgalmak is a gasztronómia kalandorainak. 

Az ünnepi hangulatához a fények, az ízek és az illatok mellöl a kézművesek, a népművészek, az iparművészek, az innovatív alkotók sem hiányozhatnak. A kézműves vásárban számtalan kézzel készített portéka közül válogathatsz. De lesz itt kovácsmesterek látványos műhelye, valamint szelfipont, ahol megörökítheted az ünnepi pillanatokat.

S persze nem hiányoznak majd a szívmelengető zenés programok sem, hiszen mindennap délután 17 órától egy színvonalas zenei koncerttel várnak. Ezt követi 17.30 órától a Bazilika csodálatos fényfestése. Különböző művészek kápráztatnak majd el alkotásaikkal.

A helyszíni programokról, valamint a kiállítókról többet tudhatsz meg folyamatosan frissülő facebook és instagram oldalukról.

További információ: https://adventbazilika.hu

Nyitókép, képforrás: Advent Bazilika