Budapest - Parlament

helyszín

országszerte
országszerte

dátum

2022. 08. 20.
Lejárt!

időpont

Egész nap

SZENT ISTVÁN-NAPI PROGRAMOK

2022. augusztus 20., Budapest és számos vidéki település

2020. augusztus 15–22., Esztergom (Fesztiválsziget, Rugby Club)

Családi és gyermekprogramokkal, könnyű- és komolyzenei koncertekkel, valamint hagyományos magyar ízekkel várnak Budapesten és országszerte az államalapítás ünnepén, augusztus 20-án, illetve több helyen 18–21. között.

Ez a nap egyszerre több vallási és világi eseménynek is emléket állít: ekkor az államalapítás mellett az államalapítónk, Szent István király szentté avatására is emlékezünk, illetve az aratás végét, vagyis az új kenyeret is ünnepeljük.

Az elmúlt évek, évtizedek során számos megemlékezést tartottak Szent István király és az augusztus 20-ai történelmi esemény tiszteletére. A legjelentősebb alkalmakat egy infografikában szedték össze 1001. január 1-től a 2013-as Szent István rend átadásáig.

forrás: https://szentistvannap.hu

Programajánló

Budapest
Augusztus 18–21. között húsznál is több rendezvényhelyszínen több száz program között válogathatsz majd főváros-szerte. A fesztiválhangulatot többek közt koncertek tucatjai, könnyűzenei csemegék, valamint ismert és népszerű hazai és külföldi előadók biztosítják majd a nemzet fővárosában, Budapesten.
A budapesti program részleteit itt találod: https://szentistvannap.hu/programok
További információ: https://www.facebook.com/augusztus20szentistvannap/

Vidék
Az ünneplés a vidéki településeken sem marad el, ahol idén is változatos lesz a megemlékezés.
Hagyományos esemény Szent István ünnepe Ópusztaszeren, Mezőkövesden vagy Hollókőn, de megemlékeznek az államalapító királyunkról Mosonmagyaróváron, Cegléden, Révfülöpön, Szolnokon vagy Balatonszárszón is.
Természetesen további településeken is lesznek programok, amelyeket az adott település honlapján találsz meg!

Nyitókép képforrás: pixabay.com