evezés
EGYÉB

VÍZITÚRA A HÉVÍZI-CSATORNÁN 2024

Lapátolj gőzölgő vízben!

A Hévíz-patak igazán különleges téli vízitúrahelyszín, amelyen télen is lehet kenuzni. A Hévízi-tóból kifolyó patak hőmérséklete 20-24 fokos, a legnagyobb hidegben sem fagy be, vizében télen is tündérrózsák és vízililiomok között lapátolhatsz.

Idén is elindultak a vízitúrák a csatornán, amelyek a családok és a kezdők számára is ideális választás. Könnyen evezhető, hangulatos, összesen 3-4 órás program a szabad levegőn, amely a Hévízi-tótól az Úsztatómajori zsilipen keresztül a Kis-Balaton Látogatóközpont közelében található kiszállóig vezet.

Program

Találkozó Hévízen 10 órakor, eligazítás, oktatás, felszerelés kiosztás, majd 10.30–11 óra óra között vízreszállás. 9,5 km evezés/túra (kb. 2,5 óra) után sofőrtranszferrel vissza a hévízi parkolóhoz. Kb. 14–14.30 óra körül lesz vége a programnak.

Megjegyzés! A túra védett természeti területen vezet, ezért a vízitúrázás engedélyköteles tevékenység a Hévízi-csatornán. Ezt az igazolást bárki megválthatja a Balaton-felvidéki Nemzeti Park honlapján akár egy napra is. Érdemes előre lefoglalni az iőpontot, mert a helyek limitáltak!
A csatornán 2024. március közepéig lehet evezni. Az időpontokról, helyek számáról tájékozódj a megadott honlapon!

További információ: https://www.bfnp.hu/hu/viziturak-1/hevizi-csatorna-vizitura

Nyitókép képforrás: Balaton-felvidéki Nemzeti Park – web

Oszd meg másokkal is az eseményt!