Szeleta park fesztivalok.info
EGYÉB

SZELETA PARK LÁTOGATÓKÖZPONT

4 évszakos kaland az egész családnak

Megnyílt a Bükk legújabb látogatóközpontja, a Szelektív Park Látogatóközpont, ahol a Bükk titokzatos világát ismerheted meg. Interaktív kiállítás, játszótér és beltéri játszóház, kültéri élmények és bisztró is várja a család minden tagját.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság legújabb attrakciója, a Szeleta Park Látogatóközpont Diósgyőr és Lillafüred határán, az egykori Herman Ottó Emlékpark területén nyitotta meg kapuját. 

Nyiss a Bükkre! Mi vár Rád a látógatóközpontban?

∙ A bükki barlangok évezredes titkai – Az ősember természete című kiállítása, amely bemutatja grafikusan, interaktív felületeken és 2-/3D-s filmeken a Bükk természeti kincseit, különleges földtörténetét, egyedi vízrajzát és barlangrendszerét, a kaptárköveket, a hegység jellemző növény- és állatvilágát, valamint a világhírű Szeleta-kultúrát, a magyar ősemberkutatás bölcsőjének helyszíni eredményeit.
∙ Kőkori Karszt Kaland – beltéri játszóház 5–12 éves korú gyerekeknek. Benne többek között többszintes alagútrendszer, kardfogú tigrist, régészkedés…
∙ Bikkmakk játszótér
∙ Pókfonal játszótér – belépőjeggyel látogatható
∙ Bisztró
∙ Ajándékbolt – ahol többek között megvásárolhatod a látogatóközpont megnyitása alkalmából újra kiadott Kőbaltás ember című regény is.
∙ Jövő ösvényt  – az épületet körülvevő területen ismerd meg a 10 állomásos ösvényt , amely kiegészül egy kőzetparkkal, madár- és rovarbarát kerttel is.

A Szeleta Park Látogatóközpont helyet ad foglalkozásoknak, szakmai konferenciáknak, egyéb rendezvényeknek, terepi programok kiindulási pontjainak, archeológiai foglalkozásoknak, növény- és állathatározásoknak, valamint további egyedi látogatói igényeknek.

Helyszín: Miskolc (Majális Park / Vadas Jenő utca)
Nyitva: kedd–vasárnap 10–18 óráig. Hétfőn zárva.

Tipp! Járd végig a Herman Ottó Emlékparktól indul az 3,5 km-es Szinva tanösvény is. A hét állomásos tanösvény a Szeleta-tetőn át, Felsőhámort felülről megkerülve Lillafüredre vezet, s a Szinva-völgy, a Kis-fennsík és a Garadna-völgy legfontosabb természeti és kultúrtörténeti értékeit mutatja be.

További információ: https://www.bnpi.hu/hu/reszletek/szeleta-park-miskolc, https://www.szeletapark.hu/hu,

Nyitókép képforrás: Szeleta Park – weboldal

Oszd meg másokkal is az eseményt!