Magyar Zene Háza
EGYÉB

Nyit a MAGYAR ZENE HÁZA, a zene új birodalma

Minden egy helyen, ami a zenéről szól. Január végén izgalmas kiállítással, koncertekkel és zenei programokkal megnyitja kapuját a Magyar Zene Háza, amelyekre már jegyek kaphatók.

A zene új birodalmának látványos épületét január 23-tól már látogathatod, ahol napközben a Zeneakadémia ifjú növendékei töltik meg zenével a termeket egészen január 27-ig. Az ezt követő nyitóhétvége három napja alatt a zene sokszínűségéből kaphatsz ízelítőt, amely a Zene Háza további programkínálatát is jellemzi majd.

„Legyen a zene mindenkié!”
Kodály Zoltán mottóját követve a Magyar Zene Háza célja,
hogy minél több család, gyerek és fiatal felnőtt életében helyet kapjon a zene, a zene szeretete.

A japán sztárépítész, Sou Fujimoto által tervezett formabontó épület a Városligeti-tó mellett, a Vajdahunyadvár és a Műjégpálya épülete közelében épült fel. Igazi kortárs építészeti remekmű: organikusan hullámzó, lyukakkal áttört tetőszerkezetével és hatalmas üvegfalaival összetéveszthetetlen látványt nyújt, amelyet a nemzetközi szakma is számon tart.
A ház működésének három pillére a kiállítások, a zenei programok és a zenepedagógia lesznek, amelyeket az épület három szintjén találsz majd meg. A föld alatti térben egy állandó és egy időszaki kiállító tér egy átfogó zenetörténeti sétának ad helyet. A park szintjén kialakított két belső terem élőzenei programok, koncertek és workshopok szervezésére ad lehetőséget, míg a tó melletti szabadtéri kerthelyiségben baráti beszélgetések mellett élvezheted a szabadtéri színpad koncertjeit, előadásait. Az épület emeleti szintje az elmélyüléshez, a tanuláshoz kínál zenepedagógiai termeket.

Programajánló

2022. január 23-tól 27-ig
Beavató programok
Találkozás a jövővel – a Zeneakadémia ifjú növendékeinek ingyenes koncertje a ház több termében.

2022. január 28–30.
Nyitóhétvége
Szent Efrém Férfikar és a moszkvai Doros Ensemble közös koncertje (január 28.)  ● Veronaki zenekar koncertje kisgyerekes családoknak / TanBorEn Trió ütőhangszeres műsora / Deep Glaze zenekar koncertje (január 29.) ● Klézsei Ünnepen moldvai csángó furulyadallamok (január 30.)

Első félév
Különleges és változatos programkínálat

Aház állandó kiállításaegy interaktív zenetörténeti kiállítás Hangdimenziók – Zenei utazások térben és időben címmel, amelynek tárgya maga a zene.
Az állandó kiállítás látogatható: kedd–vasárnap 10–18 óráig.

A komplex zenei beavató intézmény sokszínű programkínálatával a zene számtalan élményét tárja majd látogatója elé. Valódi zenei utazásban vehetsz részt a klasszikus zenétől a jazzen át a pop- és az elektronikus zenéig vagy akár a csángó népdaloktól a klubzenéig. Hazai és nemzetközi fellépők, kedvencek és újak szinte minden zenei műfajban – így biztosan találsz magadnak programot a változatos repertoárban.

A koncertek mellett a rendhagyó zenepedagógiai foglalkozások nap mint nap kapnak kiemelt szerepet: hétköznaponként az iskolásokra, hétvégeken pedig a családokra fókuszálva. Itt mindenki a zene különböző területeivel ismerkedhet, miközben számos, szórakoztatva tanító zenei élménnyel lehet gazdagabb.

A Magyar Zene Háza részletes programjait, további hasznos információkat és a jegyvásárlási lehetőséget az intézmény weboldalán találod, itt: https://magyarzenehaza.com

További információ: https://magyarzenehaza.com, https://www.facebook.com/magyarzenehaza

Nyitókép: Magyar Zene Háza, képforrás: Városliget Zrt., fotó: Mohai Balázs

Oszd meg másokkal is az eseményt!