EGYÉB

LUMINA PARK Budapest

Idén két fénypark is vár Budapesten!

Idén a Palatinus fürdő és a Római Strandfürdő is csodás fény- és hangjátékkal vár mindent korosztályt: ha belépsz a fények birodalmába, a Palatinusosn megünnepelheted Budapest 150. évfordulóját, a Rómain pedig ráhangolódhatsz a karácsonyra.

Idén két helyszínen is feldobhatod a hangulatot az esti időszakban: a Palatinuson egy különleges fény- és hangjátékkal utazhatsz vissza az időbe, hogy egy új szemszögből ismerhesd meg a 150 éves Budapest történetét, a Római fürdőn, a Lumina Christmas Parkban pedig igazi karácsonyi hangulatba csöppenhetsz.

Az biztos, hogy a mesebeli parkok a fények játékával, az installációkkal és az interaktív elemekkel, több multimédiás show-val minden korosztályt – gyerekeket és felnőtteket – egyaránt elvarázsolnak, és mindenkinek felejthetetlen élményt nyújtanak.

BUDAPEST 150 – Utazás az időben
Lumina Park Palatinus

A Palatinus fürdő parkjában láthatod azt a fényinstallációt, amelyet Budapest 150. születésnapja alkalmából nyílt meg, s egy új, varázslatos szemszögből mutatja be fővárosunk történelmét. Miközben végigjárod a történelmi Budapest legfontosabb korszakait, megismerheted a város rejtélyeit és legfontosabb mérföldköveit. Minden állomás a város történetének egy-egy kiemelkedő időszakát meséli el az Aquincumtól a fergeteges 1920-as éveken át egészen a lázadó rockkorszakig. Olyan neves történelmi alkotások és korszakalkotó események kelnek életre, mint a római légiósok és gladiátorok, felelevenedik a 19. század, megidézik az egykori főváros hangulatát. Itt lesz a világhírű Aranycsapat, a fényben úszó Parlament, a Lánchíd az oroszlánokkal és a Pál utcai fiúk is.

Felidézheted a Rubik-kocka megalkotásának történetét, a magyar filmművészet aranykorát, háttérben az ikonikus Gyöngyhajú lánnyal. Láthatsz Ikarus buszt vagy trabantot, régi tévét vagy kazettás magnót, de a kor divatját is bemutatják. Utazásod végén pedig a jövő városáról is láthatsz egy víziót.

Látogatható: 2023. október 19. – 2024. március 4., mindennap sötétedéstől 21 óráig
Helyszín: Budapest, Margitsziget, Palatinus fürdő
Bejárható út:
kb. 1,5 km
Az időutazás időtartama: 1–1,5 órás séta

LUMINA CHRISTMAS VILLAGE
Lumina Park Római

A Római Stranfürdő héthektáros parkjában igazi karácsonyi hangulat fogad majd, ahol a csodás fényinstallációkat mindegy 1 km-es sétával járhatod be. A karácsonyi faluban láthatod a manók műhelyét, az ajándékgyárat, lesz északi fényt, jégvilág, karácsonyfaerdő, rénszarvasösvény és mindenki örömére itt lesz a Mikulás is.

Látogatható: 2023. november 15. – 2024. január 15., mindennap sötétedéstől 21 óráig
Helyszín: Budapest, Római Strandfürdő
Bejárható út:
kb. 1,2 km
Az időutazás időtartama: 1–1,5 órás séta

További információ: https://luminapark.hu, https://www.facebook.com/luminaparkbudapest

Nyitókép képforrás: Lumina Park – web

Oszd meg másokkal is az eseményt!