EGYÉB

HAJDÚSZOBOSZLÓ újraindul

Utazz az élményekért Hajdúszoboszlóra! Itt belekóstolhatsz a hajdúsági ízekbe, felfedezheted a Hungarospa vagy a Bocskai Múzeum újdonságait, de akár kerékpárral is bejárhatod a várost és a környékét. Gyógyulj, relaxálj és gyűjts élményeket az Alföld legismertebb fürdővárosában, ahol számtalan kulturális eseményen – színházi előadásokon, koncerteken – is részt vehetsz!

PRÉMIUM ZÓNA – úja attrakció a fürdőkomplexumban

Hamarosan az ország legújabb, legattraktívabb szabadtéri wellness fürdője nyílik meg Prémium Zóna néven a strand területén belül, melyet kiegészítő szolgáltatásként érhetsz el.

Prémium Zóna a fürdőkomplexumban
képforrás: Hajdúszoboszló – web

A Prémium Zóna ötcsillagos minőségi igényeket elégít ki szemet gyönyörködtető, különleges látványelemeivel, egyedi víziélményekkel és kényelemi wellness szolgáltatásokkal. A Plitvice medencében hatalmas sziklás vízesés, beépített masszázselemek, pezsgőágyak segítik az ellazulást. A Tahiti medencében hullámfürdő és vízibár, az Amazonas medencében sodrófolyó és emeletes jakuzzi tölcsérek nyújtanak különleges vízi élményt. Lesznek itt fedett pihenő jurták, valamint gyermekmedence és wellness étterem.
A Prémium Zónát kiegészítő belépő megváltásával tudod majd használni.
Tervezett nyitás: 2021. nyár
A Gyógyfürdő és az Aqua-Palace élményfürdő egész évben, a strand májustól késő őszig tart nyitva.
További információ: https://www.hungarospa.hu

ÚJ ÁLLANDÓKIÁLLÍTÁSOK a Bocskai István Múzeumban
Fedezze fel Hajdúszoboszló „múzeumi negyedét”! A gyógyfürdőtől 1000 méterre található Bocskai István Múzeum három épületben hét állandó kiállításon mutatják be Hajdúszoboszló kulturális örökségét. Köztük két izgalmas kiállítás a Múzeumok Éjszakáján, június 26-án nyílik:
Fejedelmi Kincstár
A Bocskai Múzeum Fejedelmi Kincstár nevű új épületében a hajdúkat Szoboszlóra telepítő Bocskai István erdélyi fejedelem koronájának és jogarának a nemes és hiteles másolatait június 26-tól láthatod.

A Bocskai-korona az egyik legnagyobb magyar uralkodó hatalmának a jelképe volt, amitől annyira féltek a Habsburgok, hogy a fejedelem halála után Bécsbe vitették. Eredetije ma is ott található, bár mind a magyar, mind a román állam máig a saját tulajdonának tartja. Értékes másolata azonban immár Hajdúszoboszlón is megtekinthető.
Retró ’70 – ’89
A kiállítás Dalnoky Ferencnek, a nagy sikerű Homokkerti capriccio című könyv szerzőjének a magángyűjteményére épül, mely a régió legnagyobb és leggazdagabb retrókollekciója. Különleges darabjai kiválóan szemléltetik az ’70-es és a ’80-as évek életmódját. Bemutatja a korabeli lakótér, a gyermekkor, a szórakozás és a fogyasztás tárgyi kultúráját, de megvilágítja a kor sötét oldalát, a „diktatúra árnyékát” is – mindezt interaktív módon, multimédiás környezetben, élményszerűen. A kiállításban például kipróbálhatsz egy „trabant szimulátort”, de megvásárolhatsz olyan kultikus tárgyakat is, mint a „kacsintós pénztárca”, vagy a „vetkőzős toll”.

Bocskai István Múzeum, nyitva: kedd –vasárnap 10–18 óráig.
További információ: www.bocskaimuzeum.hu

Fedezd fel a várost és a környékét KÉT KERÉKEN!

A városban és környékén kiváló kerékpárútvonalakat találsz, így érdemes biciklistúrákat is betervezned az aktív kikapcsolódásod közé. Ha nem hoztad magaddal a sajátodat, a Tourinform Irodában tudsz bérleni akár 1 órára, de egy teljes napra is.
Túratippek:
Hajdúszoboszlói halastavak  – a tavakat a Keleti-főcsatorna hídja után érheted el.
Ebes – kb. 7 km, közben: Sáska horgásztó
Nagyhegyes – kb. 11 km. Pihenj meg a Kadarcsi csárdánál! – oszlopos tornácú csárdaépület, szekérállás, ménistálló, gémeskutak – itt átélheted a pusztai csárdák, egykori betyárvilág hangulatát. Innen érdemes megcéloznod Balmazújvárost is, ahol a Semsey-kastély kiállításait ne hagyd ki!
Nagyhegyesi Kráter-tó – kb. 13 km. Az 1961-ben, egy gázkitörés helyén keletkezett kis tavat most erdő ölelésében találod, mely kellemes kirándulóhely pihenő kialakításával. A 200 méter átmérőjű tavat szép sétaúton körbejárhatod.
További tippek, akár hosszabb túrákhoz is: https://hajduszoboszlo.hu/programok/bringazz-hajduszoboszlon

NYÁRI PROGRAMAJÁNLÓ

Hajdúszoboszlón a fürdőzést könnyen összekötheted egy-egy kulturális élménnyel, hiszen a városban egész nyáron zajlanak a változatos programok: kiállítások, koncertek, színházi előadások, néptánc vagy dixieland – minden megtalálható.
Ízelítő a kínálatból: Színházi előadások, koncertek (július – augusztus, Szabadtéri színpad) Szoboszlói RockNyár (június – augusztus, Rock Cafe) ● Bizonyítványbuli (június 18–19., Szabadtéri színpad) ● Szoboszlói Folkhétvége (július 23–24., Szabadtéri színpad) ● Szoboszlói Dixieland Napok (augusztus 6–8., Szabadtéri színpad) ● Kösely-kupa (július 30. – augusztus 1., Repülőtér) ● Wellhello-koncert (augusztus 27., Rendezvénytér)

dixizenekar fesztivalok.info
Szoboszlói Dixieland Napok
képforrás: Hajdúszoboszló TDM

További programok Hajdúszoboszlón: NYÁRI PROGRAMKAVALKÁD HAJDÚSZOBOSZLÓN

További információ: https://hajduszoboszlo.hu

Nyitókép: Hungarospa, képforrás: Hajdúszoboszló – web

Oszd meg másokkal is az eseményt!