Azték sírkamra szabadulószoba
EGYÉB

AZTÉK SÍRKAMRA

Kiszabadulsz vagy áldozat leszel? – Új, grandiózus szabadulószoba nyílik Budapesten

2022. január 30-án nyit Budapest legújabb és eddigi legnagyobb beruházással készült szabadulószobája a VII. kerületben, a Dohány utcai Neverlandban. Az Azték sírkamrában minden érzékszervre ható, fordulatos kalandra számíthatsz. Annyira valósághű lesz, hogy ki sem akarsz jutni belőle!

Az utolsó esély

Az Azték sírkamra Dél-Amerika őserdőibe repít vissza. A kamrában izgalmas és félelmetes feladatokat kell megoldani egy óra alatt. De ez nem elég a kiszabaduláshoz:meg kell szerezni a gyógyító kristályt, ami elűzi a betegséget hozó szellemet. Ki lesz olyan bátor, aki bemerészkedik a sírkamrába, hiszen, aki kudarcot vall, azt feláldozzák, s az oltáron végzi.

A Neverlandban több izgalmas szabadulószoba közül is lehet választani. Az igazán bátrak kipróbálhatják a Zárt osztályt, a westernfilmek szerelmeseinek a Nagy vadnyugati rablás való, a Mágus próba pedig leginkább a Harry Potter-rajongók favoritja. Az Azték sírkamrában minden annyira élethű és autentikus, hogy tényleg úgy érezheted magad, mintha Dél-Amerika őserdőinek legmélyén barangolnál, távol a civilizációtól.

Ilyen szabadulószoba-élményben még nem volt részed

Az Azték sírkamra felépítését több hónapos, kontinenseken átívelő munkafolyamat előzte meg. 52 szakágból több mint száz külföldi és magyar szakember dolgozott azért, hogy a lehető legautentikusabb élményt nyújthassák a vendégeknek. Például Mexikóból, Guatemalából és Franciaországból is készítettek kellékeket a szobához, sőt, még Mel Gibson Apocalypto filmjének sminkmestere, a kétszeres Oscar-díjra jelölt Vittorio Sodano is dolgozott a Neverlandnek.

A szoba népszerűsítéséhez készült felvételeket ősi maja áldozóbarlangban, maja templomokban, áldozati helyszíneken, dzsungelben és romvárosokban rögzítették, a kisfilmbe dél-amerikai őslakos embereket vontak be, akik közül többen csak a helyi nyelvet beszélik.

Azték birodalom a VII. kerületben

A szobában minden olyan, mintha a letűnt azték birodalomból származna, semmilyen modern eszközzel nem találkozhatsz, kivéve az „exit” lámpát. A játéktérben a dzsungelben megtalálható növényekből és fákból kinyert illóolajok illatoznak, azték zenét, a dzsungel és a szertartások neszeit hallhatod. Ha pedig elakadnál, itt nem játékmester ad segítséget, hanem egy azték főpap vagy egy azték elátkozott kislány segít, egyéb útmutatást pedig azték és maja indiánok adnak, akik saját nyelvükön szólalnak meg a játékban. Ezeket a felvételeket az azték és maja őshazában rögzítették. A szabadulószobából akkor tudsz kijutni, ha megszerzed a dzsungel mélyén lévő elátkozott sírkamrából az ősi, gyógyító kristályt, különben feláldoznak a napistennek.

S ha kijutottál, az élménynek itt nincs vége! A játék után egy speciális koktéllal kínálnak, amit a Neverland bartenderjei fejlesztettek ki, olyan alapanyagokból, amiket az aztékok is előszeretettel használtak. A kupán, amiben felszolgálják egy azték isten – Tlaloc – arca látható, aki az eső, a mennydörgés és a bőséges termés, minden ehető növény istene.

Azték sírkamra szabadulószoba
Frissítő koktél – a kupán Tlaloc isten arca látható
képforrás: Neverland

Mivel a Neverlandban nemcsak szabadulószobák, hanem egy bár is van, így nemcsak játszani, hanem enni-inni is tudsz, például az azték szabadulószobához illő mexikói ételeket. Ezzel egy olyan fantasztikus élményben lehet részed, amiért érdemes máskor is visszatérned a Neverlandbe.

A nyitásról és a foglalásról, valamint a további szolgáltatásokról tájékozódj a Neverland honlapján!

További információ: https://neverland.hu, https://www.facebook.com/neverlandbudapest

Képek: Azték sírkamra – szabadulószoba, Neverland, képforrás: Neverland

Oszd meg másokkal is az eseményt!